David Coulthard antoi palaa – vertasi Sebastian Vettelin törttöilyä Michael Schumacherin uran kurjaan loppuun

Julkaistu:

Formula 1
Sebastian Vettelin surkea suoritus oli yksi Britannian GP:n suurista puheenaiheista.
Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel törttöili pahoin Silverstonen radalla ajetussa kisassa sunnuntaina. Ferrari-kuski Vettel yritti kisan 38. kierroksella kuitata Red Bullin Max Verstappenin ohituksen, mutta onnistui vain törmäämään nuoren hollantilaiskuskin perään.

Kumpikin auto ajautui ulos radalta. Verstappen pystyi jatkamaan kohtuullisen vähin vaurioin, mutta menetti asemansa palkintopallitaistelussa ja jäi lopulta kisan viidenneksi.

Vettelin Ferrari kärsi kolarissa enemmän. Saksalaiskuski nilkutti varikolle ja palasi vielä radalle, mutta jäi lopulta vasta 16. sijalle. Lisäksi kisan tuomaristo näki Vettelin olleen syyllinen kolariin ja lätkäisi tälle kymmenen sekunnin aikarangaistuksen.

32-vuotias Vettel sai kisan jälkeen kovaa kritiikkiä. Kehnon kauden ajanut tähtikuski on monta kertaa jäänyt tallitoverinsa Charles Leclercin varjoon, vaikka ensimmäistä kauttaan huipputallissa ajavan Leclercin, 21, pitäisi olla oppipoika ja Vettelin mestari.
Nyt kritisoijien joukkoon on liittynyt entinen F1-tähti David Coulthard, joka näkee Vettelin ajamisessa uran lopun ajan merkkejä.

– Sebastianin kolari Maxin kanssa toi mieleen Michael Schumacherin. Hänellä oli uransa viimeisinä vuosina myös tapana ajaa toisten perään. Schumi luuli ensin, että edellä ajavat jarruttivat aina liian aikaisin, mutta sitten hän tajusi olevansa itse näiden onnettomuuksien yhteinen nimittäjä, nykyisin tv-asiantuntijana työskentelevä Coulthard sanoi saksalaislehti Bildin mukaan.

Seitsenkertainen maailmanmestari Schumacher lopetti uransa Ferrarilla kauden 2006 jälkeen, mutta palasi radoille kolme vuotta myöhemmin. Hän ajoi vielä kolme korkeintaan keskinkertaista vuotta Mercedeksellä ennen kuin ripusti ajohaalarinsa lopullisesti naulaan.


Ferrarin entinen testitiimin johtaja Luigi Mazzola kuitenkin puolustaa Vetteliä. Hän sanoi tallin asiat hyvin tuntevalle italialaistoimittajalle Leo Turrinille, että Vettelin ongelmat juontuvat Ferrarin tämän kauden autosta. Kuskin on hyvin vaikea saada SF90:ää sopimaan ajotyyliinsä.

– Jo silloin kun Kimi Räikkönen oli Vettelin tallitoveri, saksalaisella oli toisinaan Kimiä enemmän vaikeuksia päästä sinuiksi auton kanssa, Mazzola sanoi Quatidiano Nationale -lehden mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt