Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas huomauttivat tärkeästä asiasta – ”Me tiedämme paremmin kuin muut”

F1-kuskit kritisoivat ratoja, joilla ei voi ajaa kilpaa.

Sunnuntainen Britannian GP tarjosi formulaherkkua koko rahalla. Kuvassa voitosta vääntäneet Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas.

15.7.2019 16:55

Formula ykkösten MM-sarja lytättiin kolme viikkoa sitten täysin, kun tylsien F1-kisojen putki huipentui ranskalaiseen unilääkkeeseen Paul Ricardin radalla.

Sen jälkeen on ajettu kaksi erittäin viihdyttävää kisaa – ensin Itävallassa ja nyt sunnuntaina Britanniassa.

Kisat Red Bull Ringillä ja Silverstonessa ovat alleviivanneet ratasuunnittelun merkitystä sille, että kisoissa nähdään ohituksia.

– En tiedä, kuka päättää radoista, mutta tuntuu että kalenteriin valitaan yhä ratoja, joilla ei pysty kunnolla ajamaan kilpaa. Lisäksi sellaisia on jo kalenterissa, Lewis Hamilton sanoi sunnuntaina uransa 80. GP-voiton jälkeen.

Hamilton viittasi kritiikissään ainakin Hollannin Zandvoortiin. Max Verstappenin kotimaassa ajetaan ensi vuonna GP-kisa pitkän tauon jälkeen, mutta moni pelkää, ettei radalla nähdä käytännössä lainkaan ohituksia.

Silverstone, jossa Hamilton sunnuntaina voitti, on yksi brittikuskin suosikkiradoista.

– Tämä on yksi suosikeistani, koska rata on aivan mahtava. Täällä voi kisata. Austinin rata Teksasissa lukeutuu myös suosikkeihini samoista syistä. Niiden vastineeksi kalenterissa on paikkoja, joissa mennään kuin juna eikä toista autoa voi seurata, Hamilton sanoi.

– Haluammeko viedä kisoja joihinkin maihin vain siksi, että sinne saadaan kisa – vai pitäisikö saada huippuluokan kisoja? Täytyisi katsoa eri vaihtoehtoja eri maista, Hamilton sanoi.

Lewis Hamilton voitti Britannian GP:n kotiyleisönsä edessä.

Britti huomautti, että kuskit eivät ole päässeet vaikuttamaan ratavalintoihin tai esittämään näkemyksiään radoista.

– Me tiedämme näistä asioista paremmin kuin muut, joten toivottavasti GPDA (F1-kuskien yhdistys) voi olla vuoden 2021 sääntöjä tehtäessä myös neuvomassa ratavalinnoissa, Hamilton toivoi.

Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas toivoi hänkin kuskien pääsevän vaikuttamaan rata-asioihin.

Suomalainen muistutti kuitenkin myös kylmästä totuudesta.

– Olen varma, että monet radat ovat mukana vain poliittisista syistä tai rahan takia. Eivät sen takia, että ne olisivat hyväksi kilvanajolle. Se ei tietenkään ole meidän kuskien kannalta hyvä asia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?