Valtteri Bottas paljasti: Lewis Hamilton ei noudattanut yhteistä sopimusta – ”Tulikin sieltä ihan täysiä”

Julkaistu:

formula 1
Valtteri Bottas joutui pettymään Silverstonessa.
Mercedes-tallin Valtteri Bottas jäi Britannian F1-osakilpailussa toiseksi, kun hänen tallitoverinsa Lewis Hamilton livahti kärkeen ja voittoon turva-autojakson aikana.

Bottas ja Hamilton taistelivat kisan alussa rajusti. Kakkosruudusta lähtenyt Hamilton antoi kovaa painetta suomalaiselle ja pääsi kerran hetkellisesti ohi, mutta Bottas kuittasi komeasti takaisin kärkeen.

Bottas paljasti kisan jälkeen Ilta-Sanomille, että Hamiltonin raju hyökkäys kisan alussa tuli yllätyksenä. Mersun taktiikkapalavereissa oli puhuttu erilaisesta kisan alusta.

– Lewis hyökkäsi tosi kovaa alussa, vaikka olimme vähän niin kuin sopineet, että kummatkin koettavat pitää renkaansa hyvässä kunnossa. Hän tulikin sieltä ihan täysiä, ja sitten kummatkin vedimme täysiä, Bottas kertoi ja hymähti IS:lle.

Yhteenotto radalla oli sikäli melko harvinainen, että usein Bottaksen ja Hamiltonin väliset kaksintaistelut ovat ratkenneet heti ensimmäisissä mutkissa.

– Aika harvoin on ollut tuollaista. Tämä on tietysti sellainen rata, jossa pystyy kisaamaan. Joissain paikoissa on paljon vaikeampaa seurata toista autoa, Bottas painotti.

– Nautin aina tuollaisesta. Sen takia täällä ollaan. Se oli kovaa mutta rehtiä kilvanajoa.


Bottas otti kaksintaistelussa Hamiltonin päänahan, mutta kilpailu kääntyi kotiyleisön riemuksi suomalaisittain väärin päin.

– Tilanne rauhoittui sen jälkeen. Tein stopin ja kontrolloin eroa, kun tulikin turva-auto. Kova rengas oli näköjään tosi vahva tänään.

Alfa Romeon Antonio Giovinazzin ulosajon aiheuttama turva-auto auttoi siis Hamiltonin kärkeen, ja britti kykeni vastoin Mercedeksen ennakko-odotuksia ajamaan kisan läpi yhdellä stopilla.

Koska Bottas otti omalla varikkopysähdyksellään keskikovat renkaat, saman seoksen jolla aloitti, hänen oli pakko tehdä kaksi pysähdystä. Se teki takaa-ajosta mahdottoman tehtävän.

Kakkossija oli karvas pettymys kauden neljännen paalupaikan jälkeen.

– Onhan se iso pettymys. Jäi kiinni muista asioista kuin omasta suorituskyvystä. Huonoa tsägää, mutta minkäs sille mahtaa. Tästä viikonlopusta voi ottaa positiivisiakin juttuja mukaan. Pikkuhiljaa pitäisi vaan saada piste-eroa kavennettua, sillä se on kasvamassa liian isoksi, Bottas sanoi.

Hamiltonin MM-johto on nyt 39 pistettä.

– Vastoinkäymisiä on ennenkin tullut. Jutilan sanoin: eteenpäin.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt