F1-kuumakalle Max Verstappen yllätti C Moren haastattelussa kammokolarin jälkeen – Sebastian Vettel selitteli törttöilyään

Julkaistu:

Britannian F1-osakilpailun suuri puheenaihe oli Sebastian Vettelin ja Max Verstappenin välinen kolari 38. kierroksella.
Red Bull -tallin nuori hollantilaistähti Max Verstappen ohitti Ferrarin Sebastian Vettelin. Saksalainen Vettel yritti kuitata ohituksen heti takaisin, mutta teki jarrutusvirheen ja ajoi suoraan Verstappenin perään.

Kumpikin auto ajautui ulos radalta, mutta pystyi jatkamaan kilpailua. Palkintopallisijasta taistellut Verstappen päätyi maaliin lopulta viidennellä sijalla. Mercedeksen Lewis Hamilton voitti ja hänen suomalainen tallitoverinsa Valtteri Bottas oli toinen.

Pahoja vaurioita autonsa etupäähän saanut Vettel menetti rytäkässä rutosti aikaa ja joutui käymään varikolla. Hän jäi lopulta 16. sijalle. Kolariin syypääksi tuomittu Vettel sai myös kymmenen sekunnin aikasakon.

Tulisieluinen Verstappen, 21, suhtautui tilanteeseen yllättävän tyynesti C Moren haastattelussa kisan jälkeen.

– Pääsin ohi Sebistä ulkokautta. Arvelen, että hän jarrutti liian myöhään seuraavassa mutkassa. Hän osui minun perääni. Tilanne oli tosi epäonninen, sillä ilman sitä olisin varmasti päässyt palkintopallille, Verstappen kertasi rauhallisesti.


Vettel kertoi C Morelle luulleensa, että hänellä oli tilaa mennä ohi.

– Hetken näytti siltä, että hän oli menossa oikealle. Niin ei käynytkään. Olin liian lähellä ja jarrutin liian myöhään. En enää voinut välttää törmäystä, Vettel selitti.

F1-sarjan virallisen Twitter-tilin mukaan Vettel kävi heti kisan jälkeen pyytämässä virhettään anteeksi Verstappenilta.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt