Nico Rosbergilta kova arvio Kimi Räikkösen työnteosta – ”Hänen kohdallaan täytyy todeta”

Kimi Räikkönen olisi urallaan voinut saavuttaa enemmänkin, jos hän olisi tehnyt kovemmin töitä, arvioi Nico Rosberg Ilta-Sanomille.

Sauberille palannut eli Alfa Romeoksi nimeään muuttaneella tallilla kilpaileva Kimi Räikkönen, 39, on autourheilun kuninkuusluokan ikänestori jo kuudetta vuotta.

Kärkitallista eli Ferrarilta keskikastiin siirtynyt Räikkönen on toistaiseksi ajanut F1-kauden aikana kuusi pistesijaa, jotka ovat tuoneet hänelle 21 MM-pistettä.

Uransa maailmanmestarina 2016 lopettanut Nico Rosberg pitää Räikkösen alkukautta onnistuneena.

– Kimi on ollut tosi hyvä. Hänen autonsa ei ole hyvä, ja siihen nähden hän on onnistunut hyvin. Itävallassa hän oli neljäntenä startin jälkeen, mikä kertoo paljon. Hän on samanlainen kuin aina eli ajaa hyvin, Rosberg summaa Ilta-Sanomille.

Vuoden 2007 maailmanmestarin Räikkösen ura kuninkuusluokassa on ollut pitkä ja menestyksekäs. Toisaalta monien mielestä Räikkönen olisi voinut saavuttaa enemmänkin. Tämän myös Rosberg nostaa esiin.

– Hänen kohdallaan täytyy vain todeta, että hän olisi voinut saavuttaa enemmän, jos olisi työskennellyt aina täysillä, Rosberg sanoo.

Rosberg kuitenkin huomauttaa perään asiasta, joka joskus unohtuu kriitikoilta: ei esimerkiksi lahjakkailla urheilijoilla ole mitään velvollisuutta kenellekään ulosmitata omasta potentiaalistaan kaikkea tai elää elämäänsä täysillä pelkän urheilun ehdoilla.

– Toisaalta hän on oma itsensä ja sellainen kuin on. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää. Ei kukaan voi sanoa, että kenenkään täytyy työskennellä hullun lailla. Hän tekee miten haluaa ja se on hyvä hänelle.

– Sitä pitää arvostaa, mutta kyseessä ei kuitenkaan tapa, jolla esimerkiksi minä itse lähestyin tätä lajia. Minulle oli tärkeää tehdä töitä niin kovaa kuin pystyin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?