Pelätty takaisku Kimi Räikkösen F1-tallille toteutumassa – Ferrari ottaa ”omansa” takaisin johtamaan kriittistä projektia

rac

Julkaistu:

FORMULA 1
Italiassa uskotaan, että Alfa Romeon tekninen johtaja Simone Resta palaa Ferrarin talliin.
Ferrarin sisäpiiriin kuuluva italialaistoimittaja Leo Turrini kertoo, että nykyinen Alfa Romeon tekninen johtaja Simone Resta palaa loppukesästä takaisin Ferrarille.

Resta, 48, siirtyi Minardilta Ferrarille vuonna 2001 ja toimi tallin pääsuunnittelijana loppuvuodesta 2014 viime kesään saakka.

Resta aloitti viime vuoden heinäkuussa työt Ferrarin asiakastallin Alfa Romeon teknisenä johtajana. Silloin tallin nimi oli vielä Sauber. Resta kuuluu Alfa Romeon avainhenkilöihin, ja hänen palaamisensa Ferrarille olisi iso menetys Alfalle.

Turrini kirjoittaakin blogissaan, että hän piti alun alkaenkin Restan siirtymistä Alfa Romeolle kummallisena.

– Väitin, että se oli kyseenalainen valinta, koska Ferrarin tulisi olla yhä etusijalla. Se on nyt kuitenkin ollutta ja mennyttä, Turrini kirjoitti Quatidiano Nazionale -lehden blogissaan.

Turrini muistuttaa, että Ferrarin ”viimeiset, kunnon kilpailukykyiset” autot suunnitteli juuri Resta. Nyt hänelle on piirretty jälleen selvä ja kriittinen rooli.

– Suunnitelma on, että Resta palaa Ferrarille johtamaan kauden 2021 kehitysprojektia.

Kausi 2021 on erityisen tärkeä F1:n lähitulevaisuudessa, sillä silloin voimaan astuvat uudet säännöt. Autot tulevat muuttumaan merkittävästi, ja tuolloin myös otetaan käyttöön kulukatto. Turrinin mukaan joka tapauksessa 2020 auton kehitystyö on jo nyt pitkällä, joten Restan panosta kaivataan ennen kaikkea 2021 projektiin.

Restan siirtymisestä takaisin Ferrarin palvelukseen on huhuttu aiemminkin. Kesäkuussa Turrini kirjoitti blogissaan, että Fiat Chrysler -konsernin johtajilla ei ole enää samanlaista kiinnostusta Alfa Romeon brändin parantamiseen kuin aiemmin.

Viime kesänä menehtynyt Ferrarin pitkäaikainen pääjohtaja Sergio Marchionne oli kiinnostunut Sauber-tallin siirtämisestä Chryslerin omistukseen, mutta konsernin nykyisillä pomoilla ei ole enää sellaisia suunnitelmia.

– Hänen kuolemansa jälkeen mekanismi, joka vähitellen kehittyi ja alkoi merkistä autossa, jatkui (Simone) Restan siirtämisellä ja tallin uudella nimellä, näyttää jumiutuneen, Turrini kirjoitti tuolloin blogissaan.

Alfa Romeon alkukausi on ollut hyvä. Sen kuljettajat Antonio Giovinazzi ja Kimi Räikkönen ottivat sijat 11 ja 12 Silverstonen aika-ajossa lauantaina. Kilpailu alkaa sunnuntaina kello 16.10 Suomen aikaa.