Räikkösen pomo kommentoi tallin muuttunutta tilannetta: ”Hyvä asia myös Kimille”

Julkaistu:

Formula 1
Frederic Vasseur kommentoi aika-ajojen saldoa Ilta-Sanomille.
Alfa Romeon autot lähtevät sunnuntaina Britannian F1-kisaan 11. ja 12. lähtöruuduista.

Paremmin lauantain aika-ajoissa sijoittui Antonio Giovinazzi, joka löi tallitoverinsa Kimi Räikkösen jo kolmatta kertaa neljän viime kisaviikonlopun aikana. Kauden alussa Giovinazzi oli vielä kaukana Räikkösen aika-ajotuloksista.

– Antonio on ollut Kimiä lähellä jo viimeiset 6–7 aika-ajoa. Hän on ollut kisoissa vähän vaikeuksissa mutta parantanut niissäkin. Aika-ajot ovat olleet tasaisia suunnilleen Bakusta asti, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur sanoi Ilta-Sanomille.

– Se on hyvä asia myös Kimille, koska talli tarvitsee kaksi vahvaa autoa.


Räikkönen ja Giovinazzi ottivat kaksi viikkoa sitten Itävallasta 9. ja 10. sijat. Se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Alfa Romeo sai molemmat autonsa pisteille.

Onko sama toistettavissa sunnuntaina?

– Varmasti. Kyllä se käy järkeen 11. ja 12. lähtöruuduista. Rengasvalinnan vapaus on hyvä asia, Vasseur sanoi.

Niin. Ne autot, jotka jäävät ulos viimeisestä aika-ajo-osiosta, saavat valita vapaasti renkaansa kisaan. Viimeiseen osioon selviytyneet kuskit joutuvat aloittamaan kisan samoilla renkailla, joita käyttivät toisessa aika-ajo-osiossa.

Ovatko 11. ja 12. lähtöruudut jopa paremmat kuin 9. ja 10. ruudut?

– Sitä ei ikinä tiedä. Se riippuu siitä, miten renkaat kuluvat huomenna. Jos minun olisi pitänyt ennen aika-ajoja valita, olisin mieluummin ottanut 11. ja 12. ruudun. Saatan olla väärässä, mutta se selviää huomenna, Vasseur naurahti.

Silverstonen sunnuntaiseen F1-kisaan paalupaikalta lähtee Mercedeksen Valtteri Bottas ennen tallitoveriaan Lewis Hamiltonia ja Ferrarin Charles Leclerciä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt