Paalupaikalle ajanut Valtteri Bottas tietää jättimäiset panokset: ”Supertärkeä kisa”

Julkaistu:

formula 1
Valtteri Bottas on kerännyt enemmän paalupaikkoja kuin kukaan muu tällä kaudella.
Valtteri Bottas täräytti Silverstonessa upeasti paalupaikalle, joka on hänelle jo uran 10:s formula ykkösissä.

Tallitoveri Lewis Hamilton jäi suomalaisesta 0,006 sekuntia.

– Kierrokseni oli hyvä, riittävän hyvä paaluun. Ero Lewisiin ei ollut loppujen lopuksi iso. Kierrokseni ei ollut täydellinen, mutta tuskin sellaista sai kukaan. Siinä ei ole helppoa onnistua täällä, sillä pieniä virheitä tulee herkästi, Bottas sanoi.

Bottaksen paalupaikka oli hänelle tämän kauden neljäs. Suomalainen on kauden tilastoykkönen ennen tallitoveriaan Hamiltonia (3), Charles Leclerciä (2) ja Sebastian Vetteliä (1).

– Tärkeintä olisi nyt saada käännettyä paalut voitoiksi, Bottas huomautti.

Bottas menetti sekä Kiinassa että Espanjassa ykköspaikan – ja samalla voiton – Hamiltonille heti lähdössä.

– Olen keskittynyt lähtöjen parantamiseen tosi paljon. Erityisesti niiden parin ei niin ideaalin lähdön jälkeen. Tunnen oloni lähdöissä nyt paljon luottavaisemmaksi. Toki jokainen startti on erilainen, Bottas sanoi.

Bottaksen ja Hamiltonin välillä on nähty harvakseltaan ohituksia tai todellisia kisatilanteita muuten kuin kilpailujen lähdöissä.

Myös tänä sunnuntaina startti saattaa olla ratkaisevan tärkeä kisatuloksen kannalta. Oli tai ei, Bottaksen täytyy joka tapauksessa lyödä Hamilton. Ero MM-sarjassa on jo 31 pistettä.

– MM-taisto on yhä käynnissä ja olen jahtaajan asemassa. En tiedä edes tarkkaa piste-eroa, mutta joku 30 pistettä se on. Asiat ovat pitkälti kiinni itsestäni ja omista suorituksistani.

– Minun täytyy saada kaikki irti, tai Lewis karkaa. Huominen on supertärkeä kisa. Kausi on vielä pitkä ja minun täytyy käyttää tilaisuuteni eron kuromiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt