Entinen luottomies ylistää Kimi Räikköstä – ”Ylivoimaisesti paras”

rac

Julkaistu:

formula 1
Dave Greenwood muistelee lämmöllä yhteisiä vuosiaan Kimi Räikkösen kanssa Ferrarilla.
Kimi Räikkösen kisainsinöörinä Ferrarilla 2015–18 toiminut Dave Greenwood on palannut F1-varikolle.

Kyse on kuitenkin, ainakin tällä erää, vain visiitistä Britannian moottoripyhättöön Silverstoneen. Kesken viime kauden Ferrarilta Manorille siirtynyt Greenwood käveli lauantaina hieman ennen aika-ajoja varikkoalueella ja kertoi IS:lle olevansa matkalla Alfa Romeon tiloihin, joissa toivoi tapaavansa Räikkösen.

– Lähdin työskentelemään Manorille WECissä (World Endurance Championship), mutta valitettavasti se projekti ei kestänyt, Greenwood totesi viitaten jo viime vuonna tapahtuneeseen Manorin vetäytymiseen.

– Tällä hetkellä etsin uusia mielenkiintoisia projekteja autourheilun parista. Työskentelen yhä (Manorin pomojen) Graeme Lowdonin ja John Boothin kanssa. Moottoriurheilussa on menossa jännät muutoksen ajat, ja esimerkiksi F1:n ja WECin säännöt ovat menossa uusiksi. Yritämme tällä hetkellä vain valmistaa itseämme tuleviin haasteisiin, Greenwood muotoili.

Räikkönen kehui viime vuonna Tuntematon Kimi Räikkönen -kirj assa Greenwoodin olleen yhdessä Mark Sladen kanssa hänen paras kisainsinöörinsä formula ykkösissä.

Arvostus on selvästi molemminpuolista.

– Hän on ylivoimaisesti paras kuski, jonka kanssa olen tehnyt töitä, sanoi Greenwood, joka on työskennellyt myös mm. Fernando Alonson, Giancarlo Fisichellan ja Jules Bianchin kanssa.

– Ei ole juuri asioita, joissa voisin mennä niin syvälle yksityiskohtiin, mutta hän oli paras jätkä, jonka kanssa tein töitä. Suhde kuljettajaan on aina hyvin läheinen. Hänen kanssaan se oli hienoa.

F1-sarjassa uransa 2000-luvun alussa BAR-tallissa aloittanut Greenwood on yhä tekemisissä Räikkösen kanssa.

– Olemme yhä yhteyksissä. Emme tietenkään päivittäin, mutta silloin tällöin on mukava kuulla, mitä hänelle kuuluu, Greenwood selvitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt