Jean Todt väläyttää kiistanalaisen elementin palauttamista F1-sarjaan – yksi asia hiertää erityisesti

Julkaistu:

formula 1
Välitankkaukset saattavat palata F1-sarjaan vuonna 2021.
Moottoriurheilun kattojärjestö Fian pomo Jean Todt puhui F1-sarjan tulevaisuudesta Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle. Osana keskustelua hän väläytti kiisteltyjen välitankkausten voivan palata sarjaan.

Välitankkaukset saatetaan palauttaa vuonna 2021, jolloin voimaan astuu iso liuta muitakin uudistuksia. Todt itse olisi välitankkausten kannalla. Ne ovat Todille erityisen tuttuja ajalta, jolloin hän toimi Ferrarin tallipäällikkönä.

– Henkilökohtaisesti haluaisin nähdä taas välitankkaukset, mutta otan mielelläni vastaan tutkimuksen niiden positiivisista ja negatiivisista puolista, Todt sanoi BBC:lle.


Eritoten ranskalaista hiertää, että nykyisin F1-autot ovat roimasti painavampia kuin ennen. Autojen paino on kasvanut jopa 150 kiloa. Esimerkiksi kuljettajatähdet Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel ovat valittaneet samasta ongelmasta. Kuljettajayhdistys GPDA yrittää vaikuttaa osaltaan myös lajin tulevaisuuteen.

– Autot ovat liian painavia. Siitä on käyty keskusteluja. Haluan analyysin siitä, mitä välitankkausten palauttaminen tarkoittaisi. Ainakin meillä olisi kevyempiä autoja kisan alussa ja pienikokoisempia autoja.

Todt ei myöskään usko, että kustannukset nousisivat välitankkausten myötä. Kustannuskysymys on juuri nyt merkittävä, sillä lajiin on tulossa kulukatto osana 2021 uudistuksia.

Red Bullin tallipomo Christian Horner muistutti, että välitankkaukset saattavat tehdä kilpailuista liian ennalta-arvattavia kun suuri osa talleista ajattaa kuskinsa samoilla strategioilla.

– Kun tulin lajin pariin niin siitä oli tullut taktiikkakilpailua autoon laitettavan bensan määrän suhteen kisan alussa. Ohituksia ei juuri nähty. Kisat olivat taktikoille kiinnostavia, mutta radalla tylsiä. Siksi poistimme välitankkaukset, jotta kuljettajat joutuivat sopeutumaan painaviin autoihin ja siihen haasteeseen, kun auton painosta katoaa 100 kiloa kisan aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt