Tällainen mies uhkaa viedä Valtteri Bottaksen paikan Mercedeksellä – ”Onhan se upea tarina”

Julkaistu:

Formula 1
Esteban Ocon on spekulaatioissa Valtteri Bottaksen korvaaja Mercedeksellä.
On kesä, F1-kausi on puolivälin tietämillä ja Valtteri Bottaksen tulevaisuus on spekuloinnin kohteena.

Tuttu kaava on toistunut tänäkin vuonna.

Kimi Räikkönen oli aiemmin urallaan samanlainen jokakeväinen spekulaatioiden kohde, ja nyt myös toinen suomalaiskuski on saanut tottua olemaan samoissa otsikoissa vuodesta toiseen.

Bottasta, 29, vietiin Williamsilta Ferrarille vuonna 2015. Seuraava kesä oli hiljaisempi, mutta kauden jälkeen tuli yllätyssiirto Mercedekselle, kun Nico Rosberg lopetti uransa.

Mersulla kolmatta kauttaan ajava Bottas on saanut vain yksivuotisia sopimuksia.

Kuluneen vuoden Bottas avasi niin vahvasti, että lähtöpasseista ei juurikaan ole puhuttu. Päinvastoin, moni on pitänyt Bottaksen jatkosopimusta todennäköisenä – ja viime viikkoina myös mm. Mersun tallipomo Toto Wolff on myöntänyt, että ehkä ranskalaislupaus Esteban Ocon täytyy päästää muualle jatkamaan uraansa.
Juuri ennen Britannian GP-viikonloppua kajahti kuitenkin kova väite, kun Lotuksen F1-tallin johtotehtävissä vuosina 2014–15 työskennellyt Matthew Carter väitti Missed Apex -podcastissa kuulleensa eri lähteistä, että Ocon ajaa ensi kaudella Mercedeksellä.

Se tietäisi lähtöpasseja Bottakselle.

Ocon, 22, on paitsi erittäin lahjakas kuljettaja myös ranskalainen eli tulee suurmaasta, jossa on huomattavasti Suomea suuremmat markkinat.


Hänen rekordinsa on vakuuttava: F3-eurosarjan mestaruus 2014, jolloin taakse jäi mm. Max Verstappen sekä GP3-sarjan voitto 2015.

Formula ykkösissä Ocon ajoi kaksi ja puoli kautta 2016–18 ja teki Force Indian autolla huippusuorituksia.

Aiemmin juuri Carterin Lotuksen eli Renault’n edeltäjän junioriohjelmaan kuulunut Ocon on ollut jo vuosien ajan Mercedeksen suojatti.

Juuri F1-tallien junioriohjelmiin pääsy on ollut Oconin uran pelastus, sillä hän on itsekin vitsaillut, että työskentelisi luultavasti muuten McDonald’sin kassalla.

Ranskalainen ei ole saanut kilpa-ajajan uraansa hopeatarjottimella, sillä hänen perheensä mm. luopui kodistaan rahoittaakseen pojan uran ja asui jonkin aikaa asuntovaunussa.

– Onhan se upea tarina – se, mistä minä olen tullut. Kaikki sanoivat, että tämä olisi mahdotonta. Todistimme kaikkien olleen väärässä. Näytimme, että kuka tahansa voi onnistua, vaikka tulisi niin sanotusti normaalista perheestä, Ocon sanoi viime vuonna Urheilulehdelle.

– Olihan se riskialtista, mutta emme kadu mitään. Kun olin nuori, oli paljon paineita, mutta nyt se kaikki on poissa. Olen iloinen täällä ja elän unelmaani, Ocon jatkoi.
Tulevat viikot, tai kuukaudet, näyttävät, onko Ocon todella ottamassa Bottaksen paikan Mercedekseltä vai hakeeko hän vielä vauhtia jostain pienemmästä tallista.

Kulisseissa töitä tehdään jatkuvasti.

– Koko taustatiimini, mukaan lukien Toto (Wolff) tekee töitä saadakseen minulle kisakuskin paikan ensi kaudeksi, ja uskoakseni keskustelut ovat jo alkaneet, Ocon sanoi kesäkuussa Autosportille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt