Valtteri Bottas ilahtui Mercedeksen viestistä

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamiltonin kiikarissa Silverstonen voittotilaston piikkipaikka.
F1-sarjassa startataan uuteen kisaviikonloppuun erilaisista lähtökohdista kuin aiemmin kauden aikana. Hallitsijatalli Mercedeksen voittoputki pamahti poikki edellisessä kisassa Itävallassa, jossa korkeimmalla korokkeella juhli Red Bullin Max Verstappen.

Moottorin ylikuumenemisesta kärsinyt Valtteri Bottas oli kolmas ja MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton vasta viides.

Britannian Silverstonessa Mercedeksen kuitenkin odotetaan jälleen palaavan vahvasti kärkikahinoihin.

– Olemme tietoisia, että myös muut valmistajat työskentelevät kovasti autojensa kanssa. Toivottavasti emme jää polkemaan paikallamme, emmekä joutuisi olemaan huolissamme muista talleista, Bottas kertoi.

Bottaksen mukaan Mercedes on hakenut kiivaasti ratkaisua Itävallassa ilmitulleeseen ylikuumenemisongelmaan.

– Tallin vahvuus on ollut aina se, että heikkouksiin pureudutaan nopeasti ja asiat korjataan. Olin iloinen kuullessani, että jäähdytyksen tehokkuutta aiotaan parantaa, Bottas totesi.
MM-sarjassa toisena oleva suomalainen on Hamiltonia perässä 31 pistettä, kun kaudesta on jäljellä 12 kisaa.

– Tänäkin viikonloppuna on selkeitä pääkohtia, joihin minun on keskityttävä, jos haluan taistella voitosta. Lewis on vahva hitaissa mutkissa, ja hän pystyy säästämään kisoissa renkaita pitempään, Bottas antoi esimerkkejä.

Hamilton jahtaa Silverstonessa kuudetta ykköstilaa. Se veisi brittikuljettajan yksin voittotilaston kärkeen ohi Jim Clarkin ja Alain Prostin. Vuosi sitten Ferrarin Sebastian Vettel päätti Hamiltonin neljän voiton putken Britanniassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt