Kimi Räikkönen kiitteli talliaan – Ferrarilla ei mennyt yhtä putkeen: ”Viime vuosina tilanteessa, jossa eivät aina toimineet” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen kiitteli talliaan – Ferrarilla ei mennyt yhtä putkeen: ”Viime vuosina tilanteessa, jossa eivät aina toimineet”

Kimi Räikkönen kiitteli tallinsa tekemää kehitystyötä.

Kimi Räikkönen on MM-sarjassa yhdeksäntenä ennen sunnuntain Silverstonen osakilpailua.­

11.7.2019 15:46

Neljä kisaa pisteillä, kolme ilman pisteitä ja taas kaksi kisaa pisteillä.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen F1-kausi alkoi vahvasti neljän kisan pisteputkella. Sitten tuli pieni notkahdus, kolme kisaa ilman pisteitä, minkä jälkeen suomalainen on taas ollut pistesijoilla kahdesti peräkkäin.

Kaksi viikkoa sitten Itävallan Red Bull Ringillä Alfa Romeo sai ensi kertaa tällä kaudella molemmat autonsa pisteille, kun Räikkönen oli 9:s ja Antonio Giovinazzi 10:s.

– Kaksi viime kisaa ovat olleet parempia. Itävallassa meillä ei ollut kisassa ihan niin paljoa nopeutta kuin mistä lähdimme liikkeelle. Oli niin kuumat olosuhteet, että menetimme siinä vähän. Meidän täytyi pelata muutamissa asioissa varman päälle, Räikkönen kertoi Silverstonessa torstaina.

Räikkönen kiitteli Alfa Romeon tuomia kehityspaketteja. Uudet osat ovat toimineet joka kerta ja vieneet suorituskykyä eteenpäin. Toisin oli viime vuosina Ferrarilla.

– Toistaiseksi kaikki ovat toimineet, kun viime vuosina olen ollut tilanteessa, jossa ne eivät aina toimineet. On aina vaikeaa, kun uudet osat eivät toimikaan niin kuin tuulitunneli sanoo. Siinä on vaikea selvittää syitä, miksi joku ei toimikaan käytännössä, Räikkönen totesi.

– Meidän täytyy saada vielä autoa kevyemmäksi ja lisää downforcea. Mitään selkeää yksittäistä osa-aluetta ei kuitenkaan ole, jota tulisi parantaa. Pitää vain saada auto nopeammaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?