Entiseltä F1-pomolta hurja väite: Valtteri Bottas ulos Mercedekseltä – korvaaja jo valittu

Entinen F1-pomo Matthew Carter väittää tietävänsä, ettei Valtteri Bottas enää saa jatkosopimusta Mercedekseltä.

Valtteri Bottas on F1-sarjassa toisena ennen ensi sunnuntaina ajettavaa Britannian GP:tä.

11.7.2019 8:48

Matthew Carter oli Lotuksen F1-tallin toimitusjohtajana noin kolmen vuoden ajan, vuodesta 2013 eteenpäin.

Carterin mukaan Mercedes-tallin nykyinen varakuljettaja, nuori ranskalainen Esteban Ocon siirtyy Valtteri Bottaksen paikalle tämän kauden jälkeen.

– Olen kuullut lähteistä, että hän ajaa Mercedestä ensi vuonna, Carter sanoi Oconista Missed Apex -podcastissa.

Carter antaa ymmärtää, että hänen lähteisiinsä kuuluu Oconin manageri.

Carter väittää myös, että Ocon olisi ottanut Bottaksen paikan jo ennen tätä kautta, jos Daniel Ricciardon sopimus Renault’n kanssa olisi syntynyt aiemmin kuin suomalaiskuljettaja teki uuden diilin Mercedeksen kanssa.

– Jos aikataulu olisi ollut hieman erilainen. Jos Ricciardo ja Renault olisi tapahtunut pari kuukautta aiemmin, niin nyt Mercedeksellä ajaisivat Ocon ja Hamilton.

Mercedes aikoi siirtää Oconin vuodeksi Renault’lle, mutta se ei onnistunutkaan, kun Ricciardo päätti lähteä Red Bullilta ja tehdä sopimuksen ranskalaisyhtiön kanssa.

– Estebanin oletettiin sataprosenttisesti menevän Renault’lle. Sataprosenttisesti heidän strategianaan ei ollut, ettei hän kilpaile formula ykkösissä tänä vuonna, mutta olen kuullut, että hän kilpailee ensi vuonna.

Carterin mukaan Mercedeksen tallipomo Toto Wolff ja monet muut uskovat aidosti Oconin olevan parempi kuin Bottas ja sellainen huippulahjakkuus, joka pystyy voittamaan maailmanmestaruuden.

– Puhutaan, että Bottas on loistava siipimies, ja että he voittavat kaiken. He kuitenkin uskovat, että Ocon on jotain erityislaatuista, Carter sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?