F1-talli vastasi pääsponsorin lähtöilmoitukseen – antoi ymmärtää, ettei sopimusta voi repiä noin vain

Julkaistu: , Päivitetty:

formula 1
Juomayhtiölle riitti Haasin tukeminen formula ykkösissä. Tallipäällikkö antaa ymmärtää, ettei yhteistyösopimus voi päättyä kuin seinään.
Haasin F1-tallin pääsponsori, brittiläinen juomavalmistaja Rich Energy on ilmoittautunut vetäytyvänsä yhdysvaltalaistiimin taustalta.

Yrityksen ilmoitus yhteistyön katkaisemisesta oli poikkeuksellisen suorasanainen: se viittasi suoraan Haasin huonoon menestykseen radoilla ja lisäsi viestissään, että Rich Energyllä on kyllästytty lajissa tapahtuvaan politikointiin.

Lisäksi viestissä oli mukana hämmästyttävä yksityiskohta: Rich Energy kertoi, että pyrkimys oli lyödä toinen energiajuomavalmistaja Red Bull, mutta Haasin jääminen peränpitäjä Williamsin taakse Itävallan GP:ssä oli viimeinen pisara yritykselle. Rich Energy viittasi tanskalaiskuski Kevin Magnussenin 19:nteen sijaan Spielbergissä Williamsin nuoren britin George Russellin perässä.

Haas otti kantaa Rich Energyn ilmoitukseen torstaipäivänä äärimmäisen lyhyellä tiedotteella, jossa se ilmoitti tallipäällikkö Günther Steinerin suulla, että ”Rich Energy on edelleen Haasin F1-tallin pääsponsori. Liikesalaisuuden takia emme kommentoi sopimusasioita sen enempää”.
Haasin F1-auto on kantanut tällä kaudella energiajuomayhtiön nimeä. Auton värit muuttuivat samassa yhteydessä mustaan ja kultaan.

Sopimuksen purkuilmoitus tarkoittaa mahdollisesti sitä, että Haas joutuu vaihtamaan nimensä lisäksi myös autojensa väritystä.
Haasin kuskeista tanskalainen Magnussen on MM-sarjassa kahdestoista, ranskalais-sveitsiläinen Romain Grosjean sijalla 17. Viime kaudella Haas sijoittui valmistajien MM-sarjassa viidenneksi. Nyt se on yhdeksäntenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt