F1-ura katkesi karmivaan kolariin – nyt mopoturma uhkaa viedä 30 vuotta sitten niukasti pelastuneen jalan

Julkaistu:

Formula 1
Vuosina 1989 ja 1990 F1:ssä ajanut Martin Donnelly loukkaantui vakavasti mopo-onnettomuudessa Irlannissa. Donnellyn ystävä kerää nyt rahaa talousvaikeuksissa olevalle kuskille, jota uhkaa jälleen jalan amputointi.
Martin Donnelly ajoi F1:ssä yhteensä 13 kisaa Arrowsin ja Lotuksen leivissä kahden kauden aikana, kunnes Jerezin osakilpailu vuonna 1990 osoittautui irlantilaiselle kohtalokkaaksi.

Karmea kolari jätti Donnellyn makaamaan tajuttomana keskelle rataa, yhä kiinnittyneenä autosta ulos lentäneeseen penkkiinsä. Donnelly vietti pitkän aikaa sairaalassa, ja oli menettää toisen jalkansa. Jalka säilyi, mutta ura F1-kuskina oli ohi.


Nyt sama jalka on jälleen vaarassa. Viime viikolla Donnelly osallistui Irlannissa järjestettyyn hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa kerättiin rahaa teini-ikäisten syöpärahastoon.

Donnelly kaatui hiljaisessa vauhdissa mopollaan, ja jäi toisen kuskin alle, vahingoittaen uudelleen jo valmiiksi vioittunutta jalkaansa.

Donnellyn ystävä Jonathan Lewis on nyt perustanut hänelle gofundme-sivustolle kamppanjan, joka kerää rahaa jälleen jalastaan taistelevalle irlantilaiskuskille. Lewis paljastaa sivustolla, että Donnellyn rahatilanne on todella heikko.

– Tunnemme kaikki Martinin, mutta moni ei tiedä sitä, ettei hän tienannut F1:stä yhtään rahaa! Hän ei tule olemaan iloinen siitä, että perustin tämän sivun, mutta hän ei pysty maksamaan perheensä laskuja. Martin ei pysty työskentelemään ainakaan kolmeen kuukauteen, eikä hänellä ole säästöjä.

Lewisin mukaan Donnellyn jalan tilanne vaikuttaa vakavalta.


– Haluan olla täysin rehellinen: on mahdollista, että Martin menettää jalan, josta hän on taistellut jo 30 vuotta. Tätä kirjoittaessani hänet on operoitu ja jalka kursittu kasaan, mutta vaikuttaa siltä, että se on tulehdustilassa.

– Tilanne muuttuu joka päivä huonompaan suuntaan.

Tiistaina avatulle lahjoitussivustolle on kertynyt yhdessä päivässä jo yli 23 000 punnan (25 000 euroa) edestä lahjoituksia yli 350 ihmisen toimesta. Lahjoittajien joukosta löytyvät muun muassa 2000-luvun alussa kahdella kaudella F1:ssä ajanut Brasilian Luciano Burti sekä kanadalais-italialainen F3-kuski Devlin de Fransesco.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt