Kimi Räikkösen kotiradan kohtalo veti murheelliseksi: varkaat veivät lasten pokaalit ja jäätelötkin – sitten alkoi tapahtua - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen kotiradan kohtalo veti murheelliseksi: varkaat veivät lasten pokaalit ja jäätelötkin – sitten alkoi tapahtua

Kimi Räikkösen kotiratana tunnettu Bemböle joutui alkukesästä ilkivallan kohteeksi.

Kimi Räikkösen kotiratana tunnettu Bemböle joutui alkukesästä ilkivallan kohteeksi.

Julkaistu: 2.7.2019 14:12

Bembölen kartingrata on saanut kovasti kaivattua apua murtomiesten ikävien vierailujen jälkeen.

Espoossa sijaitsevan Bembölen kartingradan työntekijät kokivat kesäkuun alussa murheellisen yllätyksen.

Espoo Motorsport Clubin hallinnoimalle ja pyörittämälle radalle murtauduttiin kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä.

Ensimmäisellä kerralla tekijät rikkoivat radan kerhorakennuksen ovisalvat ja murtautuivat sisään rakennukseen. Varkaiden matkaan lähti muun muassa rakennuksessa ollut tietokone.

– Toisella kerralla oli yritetty hajottaa kerhorakennuksen ovia. Ikkunoita oli rikottu, ja lasten pokaaleja oli varastettu, AKK:n Flying Finn -yhteisön vastaava Jari Rask kertoo Ilta-Sanomille.

Lisäksi kerhorakennuksen kahvilasta oli viety muun muassa limonadia ja jäätelöä. Tekijöistä ei ole tietoa, eikä heitä todennäköisesti saada vastuuseen teoistaan. Poliisi ilmoitti kesäkuussa, ettei tapauksen tutkintaa jatketa, jos muita johtolankoja tai rikoksia ei ilmaannu.

Aiemminkin tuhotöitä

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun muun muassa formulatähtien Kimi Räikkösen ja Mika Häkkisen kotiratana tunnettu Bemböle joutui ilkivallan kohteeksi.

– Tällaisia tuhotöitä on tehty pidemmän aikaa. Ne ovat eskaloituneet kesän aikana. Henkilökuntaa on uhkailtu ja radalla on käyty ajamassa laittomasti. Paikkoja on rikottu ja tuhottu, Rask luettelee.

Kimi Räikkönen jakoi nuorille faneilleen nimikirjoituksia Bembölen kartingradalla vuonna 2016. Räikkönen luovutti tuolloin juniorien käyttöön kaksi kartingautoa osana Flying Finn 100 -kampanjaa.

Kimi Räikkönen jakoi nuorille faneilleen nimikirjoituksia Bembölen kartingradalla vuonna 2016. Räikkönen luovutti tuolloin juniorien käyttöön kaksi kartingautoa osana Flying Finn 100 -kampanjaa.

Rask korostaa, että takaiskut ovat olleet tuntuvia pääosin vapaaehtoisvoimin pyörivälle seuralle. Tapahtuneen vuoksi radan toimintaa on jouduttu rajoittamaan.

– Tätä on ollut todella ikävä seurata. Tämä ei ollut murtovarkaille taloudellisesti mikään jackpot, mutta tuhotyö häiritsee harrastetoimintaa.

– Se, että viedään lasten pokaaleja ja jäätelöä... Siitä tulee tosi huono fiilis. Tämä tehtiin ihan vain vahingoittamistarkoituksessa.

Merkittävää apua

Ikävät tapahtumat ovat saamassa nyt iloisemman lopun. Rask on ollut kokoamassa Flying Finn -junioritoiminnan ja yhteistyöyritysten avulla pelastuspakettia, jolla radan tulevaisuutta saadaan jatkossa turvattua.

Mediassakin esillä ollut tapaus on herättänyt monissa auttamisen halun. Bembölelle on koottu tukipaketti, joka luovutetaan tiistaina radan henkilökunnalle.

Yritykset ovat luvanneet tukea kahvilatoimintaa hankkimalla limonadia, jäätelöä ja kalusteita. Varastetun tietokoneen tilalle on toimitettu uusi. Rask kertoo, että radalle ollaan asentamassa valvontakameroita ja kulkuaukkoihin kaltereita.

– Investoinnit eivät ole mitenkään isoja, mutta tällaiselle seuralle kaikki menot ovat suoraan pois harrastetoiminnan kehittämisestä ja nuorilta. On ollut tosi kiva huomata, miten moni on intoutunut auttamaan. Se on lämmittänyt sydäntä.

Tuoreimmat osastosta