Kimi Räikkönen eri linjoilla kilpakumppaninsa kanssa – Ranskan GP:n kohutilanteen puinti jatkuu edelleen

Julkaistu:

Formula 1
Ranskan GP:n viimeisen kierroksen tapahtumien puinti jatkuu yhä, vaikka F1-sirkus on siirtynyt jo Itävaltaan.
Päätöskierroksella Renaultin Daniel Ricciardo taisteli seitsemännestä sijasta McLarenin Lando Norrisin, Alfa Romeon Kimi Räikkösen ja tallitoverinsa Nico Hülkenbergin kanssa 23. kesäkuuta ajetussa kilpailussa.

Ricciardo voitti taistelun radalla, mutta hävisi sen kabineteissa.

Australialaiselle tuomittiin kaksi viiden sekunnin aikasakkoa. Ne pudottivat hänet sijalle 11, eli ulos MM-pisteiltä.
Ricciardo kävi kisan jälkeen kuumana rangaistuksestaan eikä hän ole rauhoittunut vieläkään.
Ricciardo ei peitellyt potutustaan Itävallan GP:n varikolla.

– Olen sitä mieltä, että kaksi aikasakkoa oli liian ankara rangaistus. Yhden olisin voinut hyväksyä, Ricciardo sanoi Sky Sportsin mukaan.

Aikasakoista ensimmäinen tuli tilanteesta, jossa Ricciardo pakotti Norrisin ajamaan ulos radalta. Toinen sakko pamahti tilanteesta, jossa Ricciardo ohitti Räikkösen ratamerkintöjen ulkopuolelta.

– Kun olin Räikkösen perässä, tiesin ohitustilan olevan pieni. Näin kuitenkin pienen raon ennen rataviivaa ja ajattelin, että antaa palaa! Ricciardo kuvaili tilannetta.


Ohituksen jälkeen Ricciardo sanoi tajunneensa sääntörikkeensä. Hän kuitenkin toivoi selviävänsä varoituksella. Tuomariston päätös pöyristyttää Ricciardoa yhä.

– Sitten oli se Lando-juttu. Mielestäni tuomarit menivät liian pitkälle, kun he tulkitsivat, että nämä kaksi olivat erillisiä tapauksia. Kimin ohittamisesta annettu rangaistus olisi pudottanut minut sijalle 10. Mielestäni se olisi ollut jo tarpeeksi iso sanktio, mutta kokonaan pisteiltä tiputtaminen oli liikaa.
Räikkösen mielestä oli aivan oikein, että Ricciardo sai rangaistuksen ohituksestaan. Säännöt ovat sääntöjä ja ratamerkintä tilanteessa oli selvä.

– Hän pystyi ohittamaan minut oikealta, mutta säännöistä tiesin, että siitä seuraa rangaistus. Jos radan vieressä olisikin ollut muuri, hän ei olisi päässyt ohi. Tilanne oli ihan selvä, Räikkönen sanoi Crash.netin mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt