”Karmein F1-kisa” aiheutti kritiikkivyöryn – F1-pomo vastasi Lewis Hamiltonin murskapalautteeseen

Julkaistu:

F1
Tylsääkin tylsemmäksi haukuttu Ranskan GP loi lisää paineita F1-sarjan johdolle.
Viikonloppuna ajettu Ranskan F1-osakilpailu voimisti keskustelua lajin muuttumisesta puuduttavan tylsäksi.

Ranskan GP oli jälleen Mercedeksen ja etenkin brittikuljettaja Lewis Hamiltonin ylivoimainen näytös. Jännityksen hetket olivat vähissä. Ainoa puheenaihe oli viimeisellä kierroksella käyty taistelu neljän auton kesken, mutta siinäkin oli panoksena vain seitsemäs sija.

Brittilehti Telegraphin formulatoimittaja Oliver Brown kirjoitti kolumnissaan Ranskan kisan olleen karmein kisa, jonka hän on urallaan nähnyt.

Brown ei ollut lähellekään ainoa tylsistynyt.

Hamilton sanoi kilpailun jälkeen ymmärtävänsä täysin, että F1-kisoja kutsutaan tylsiksi. Viisinkertainen maailmanmestari korosti, ettei kuljettajilla ole mitään tekemistä sääntöjen ja tallien välisen rahanjaon kanssa.

Hamilton osoitti syyttävällä sormellaan F1-sarjan päättäjiin, jotka ovat tehneet hänen mukaansa ”huonoja päätöksiä jo vuosikausia”.

Hamiltonin mukaan kuljettajat eivät ole voineet juuri vaikuttaa keskusteluun säännöistä ja sarjaa koskevista muutoksista. Brittikuski ilmoitti myös olevansa halukas tekemään töitä sarjan kehityksen eteen.

Kritiikkimyrsky on pakottanut F1-sarjan pomot pohtimaan, miten kisoihin saisi lisää säpinää. F1-sarjan urheilujohtaja, legendaarinen tallipäällikkö Ross Brawn sanoi Motorsportille odottavansa malttamattomana yhteistyötä Hamiltonin kanssa.

– Tiedämme hyvin, että formula ykkösten on tehtävä tärkeä muutos, jos sen asema yhtenä maailman seuratuimmista spektaakkeleista halutaan säilyttää, Brawn ilmoitti.


Tallipäällikkönä kahdeksan maailmanmestaruutta voittanut Brawn haluaa sarjasta tasaisemman ja sitä kautta kiinnostavamman.

Viime kausina taistelua F1-maailmanmestaruudesta on käyty käytännössä vain Mercedeksen ja Ferrarin välillä. Tänä vuonna voittajaehdokkaita on ollut vain yksi.

– Kaikki sarjan avainosakkaat – F1-sarjan johto, Kansainvälinen autourheiluliitto FIA ja tallit – ovat yksimielisiä tavoitteista. Pääperiaatteilla, kuten palkkakaton käyttöönotolla ja tulojen tasapuolisemmalla jaolla, on laaja hyväksyntä.

– Mitä tulee teknisiin yksityiskohtiin, me ja FIA olemme tehneet yhteistyötä kaikkien tallien kanssa, Brawn vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt