Kimi Räikkösen sijoitus nousi kisan jälkeen! Viimeisen kierroksen huimaa taistoa puitiin joukolla tuomariston edessä

Julkaistu:

Formula 1
Räikkönen nousi seitsemänneksi Ranskan GP:ssä.
Ranskan F1-kisan tulokset muuttuivat vielä kilpailun jälkeen. Seitsemäntenä maaliin ajaneelle Renault’n Daniel Ricciardolle tuomittiin pitkään kestäneen pohdinnan jälkeen peräti kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta: toinen vaarallisesta paluusta radalle ja toinen radan ulkopuolella ohittamisesta.

Ricciardo putoaa rangaistustensa vuoksi lopputuloksissa 11:nneksi.

Näin ollen Kimi Räikkönen nousi pykälän ylöspäin seitsemänneksi. Sijoitus sivuaa Räikkösen kauden parasta tulosta.

Varsin tapahtumaköyhään kilpailuun saatiin toden teolla dramatiikkaa vasta viimeisellä kierroksella.

Ricciardo lähti ohittamaan seitsemäntenä ollutta McLarenin Lando Norrista. Kaksikko ajautui mutkassa pitkäksi, ja Räikkönen onnistui nousemaan sisäkautta molempien ohi seitsemännelle sijalle.

Ricciardo puski kuitenkin seuraavalla suoralla Räikkösen ohi, mutta samalla australialainen oli sääntöjenvastaisesti kokonaan radan ulkopuolella.

Kisan jälkeen tuomaristo kutsui koko kolmikon kuultavaksi tilanteesta. Päätöstä pohdittiin pitkään, kunnes tieto Ricciardon rangaistuksista julkaistiin lähes kolme tuntia kisan päättymisen jälkeen.
– Se oli hauskaa. Taistelin Norrisin kanssa ja jarrutin myöhään. Ajauduin radan likaiselle puolelle, ja Kimi pääsi ohi, Ricciardo kertasi C Moren haastattelussa.

– Lähdin perään, mutta tilaa ei oikein ollut. Ajauduin siniselle (radan ulkopuolelle), en tiedä, kuinka paljon. Se oli kuitenkin hauskaa. Tulee siitä mitä vain, mieluummin yritän kuin olen yrittämättä, Ricciardo jatkoi hymy huulilla ennen kuin päätös rangaistuksesta oli tullut.

Räikkönen onnistui kisassa mainiosti, sillä hän lähti matkaan vasta 12. ruudusta.

– Aika puolustuskannalla olin läpi kisan. Lopuksi oli aika tiukka taisto viimeisellä kierroksella. McLaren ja Renault ohittelivat toisiaan ja menivät leveäksi, niin pääsin ohi vähän niin kuin molemmista, Räikkönen kertasi C Morella.

Räikkönen hyötyi lopulta merkittävästi siitä, ettei yltänyt aika-ajoissa päätösosioon. Näin ollen hän pääsi lähtemään kisaan kovimmilla renkailla, kun 9. ruudusta startannut tallikaveri Antonio Giovinazzi joutui tulemaan jo aikaisessa vaiheessa varikolle pehmeiden kumien kuluttua liiaksi.

– Kun rupesi miettimään, oli luojan lykky, ettei päästy kolmosjaksoon. Paljon parempi oli lähteä kisaan jollain muulla kuin softilla, Räikkönen sanoi.

Räikkönen palasi Ranskassa pisteille kolmen kuivan kilpailun jälkeen. Räikkösellä on nyt kasassa 19 pistettä. Tallikaveri Giovinazzin sarake näyttää puolestaan yhä pyöreää nollaa.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Itävallassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt