Hamilton tyrmäsi tylysti Bottaksen, ero MM-taistossa jo huolestuttavan suuri – Räikköselle komea onnistuminen

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamilton ajoi suvereeniin voittoon Ranskan GP:ssä.
Paul Ricardin radalla ajetusta tapahtumaköyhästä Ranskan F1-kisasta muodostui Mercedeksen Lewis Hamiltonin suvereeni näytös.

Paalulta lähtenyt Hamilton johti kilpailua jokaisen kierroksen alusta loppuun, ja löi toiseksi sijoittuneen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen tylysti yli 18 sekunnin erolla.

Kakkosruudusta lähtenyt Bottas ei pystynyt haastamaan tallikaveriaan missään vaiheessa kisaa.

Kolmas oli Ferrarin Charles Leclerc, joka lähti matkaan samalta sijalta.

Lerclerc onnistui nousemaan viimeisellä kierroksella vielä aivan Bottaksen kantaan, mutta suomalainen piti lopulta kakkospaikkansa.

Taustalla Kimi Räikkönen ylsi kolmen kilpailun tauon jälkeen pisteille. 12. lähtöruudusta matkaan lähtenyt Räikkönen ajoi mainion kilpailun ja oli lopulta 7:s.

Vielä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Räikkönen oli kisassa yhdeksäntenä, mutta McLarenin Lando Norrisin ongelmien vuoksi hän nousi yhden sijan.

Räikkönen ohitti viimeisellä kierrokselle hetkellisesti myös Renault’n Daniel Ricciardon, mutta tämä puski kyseenalaisesti vielä itsensä takaisin edelle osittain ratarajojen ulkopuolelta.

Kisan tuomaristo kokoontui tutkimaan australialaisen toimia kisan jälkeen, ja liki kolme tuntia myöhemmin Ricciardon kerrottiin saaneen peräti kaksi viiden sekunnin aikasakkoa. Näin ollen hän putosi lopputuloksissa 11:nneksi, ja Räikkönen nousi lopulta seitsemänneksi.
Voitto oli Hamiltonille jo neljäs peräkkäinen. Samalla hän kasvatti eron Bottakseen MM-taistelussa jo 36 pisteeseen. Ero alkaa olla jo huolestuttavan suuri, sillä yhden kisan voitosta saa 25 pistettä.

Mercedes on voittanut nyt kauden kaikki kahdeksan kilpailua: Hamilton kuusi, Bottas kaksi.

Seuraava kisa ajetaan ensi viikonloppuna Itävallassa.Klo 20.46: Päivitetty tieto Ricciardon rangaistuksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt