Mercedeksen tallipomo: Sebastian Vettel voi saada vielä kovemman rangaistuksen

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mielestä Ferrarin ei kannata enää yrittää viedä Sebastian Vettelin rangaistusasiaa eteenpäin.
Ferrari vahvisti torstaina, ettei se tee virallista valitusta Sebastian Vettelin viiden sekunnin aikarangaistuksesta Kanadan GP:ssä. Aikasakko pudotti Ferrarin saksalaiskuljettajan lopputuloksissa Mercedeksen Lewis Hamiltonin taakse toiseksi.

Ferrari yrittää kuitenkin vielä edetä asiassa toista reittiä. Italialaistallilla on vielä mahdollisuus tuoda uusia todisteita Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja Kanadan GP:n tuomariston nähtäväksi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei usko, että merkittäviä lisätodisteita vielä löytyisi. Wolffin mielestä Vettel voisi uusien tutkimusten jälkeen saada vieläkin kovemman rangaistuksen.

– Sitä rangaistusta ei voi enää mitätöidä. Pahinta (Ferrarille) olisi, että katseltuaan dataa tuomarit olisivat sitä mieltä, että tarvitaan suurempi rangaistus, Wolff sanoi Österreich-lehdelle.

Wolff kertoi puhuneensa asiasta pitkään Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton kanssa.

– Hänen mielestään tilanne ei ollut sataprosenttisesti rangaistuksen arvoinen. Mielestäni hän on sataprosenttisesti väärässä.

– Fakta on se, että Vettel lensi ulos radalta ja tuli takaisin. Hän katsoi peiliin ja painosti Lewisiä kaidetta vasten. Jos Lewis ei olisi jarruttanut, he olisivat kolaroineet. Siksi rangaistus pitää antaa.

– Okei, onhan se kiistanalainen tilanne, mutta meidän lajissamme ei oteta vankeja. Otat mitä saat, Wolff tuumi.

Kanadan GP:n tuomaristoon kuulunut Hans-Gerd Ennser sanoi saksalaiselle Express-lehdelle, että sääntöjen mukaan Vettelille olisi voitu antaa myös 10 tai 20 sekunnin aikasakko tai myös varikkopysähdysrangaistus.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Ranskassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt