Kiusallinen tunnelma F1-kisan takahuoneessa varasti huomion – Charles Leclercinkin oli pakko nauraa fanin terävälle havainnolle

Julkaistu:

F1
Sebastian Vettel otti raskaasti tuomariston päätöksen Kanadan osakilpailussa.
Kanadan GP:n tapahtumista on riittänyt puhuttavaa F1-maailmassa. Kilpailuun paalupaikalta lähtenyt Ferrarin Sebastian Vettel tuli myös ensimmäisenä maaliin, mutta joutui tyytymään karvaaseen kakkossijaan.

Syynä olivat saksalaiskuskin 48. kierroksella tekemä ajovirhe ja sitä seuranneet tapahtumat. Kisaa johtanut Vettel, 31, ajautui nurmikolle ja joutui kamppailemaan autonsa kanssa päästäkseen takaisin radalle.

Kilpailun tuomariston mukaan Vettel palasi lipsahduksensa jälkeen liian vaarallisesti radalle Mercedeksen Lewis Hamiltonin eteen. Vettelille mätkäistiin tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistus, minkä ansiosta toisena ruutulipulle ajanut Hamilton, 34, nousi osakilpailun voittajaksi.
Vettel oli toinen ennen tallitoveriaan Charles Leclerciä. Tunteikkaana kuskina muutenkin tunnettu Vettel oli avoimen tuohtunut maaliintulon jälkeen. Saksalaistähti järjesti oman protestinsa pysäköimällä autonsa eri paikkaan kuin Hamilton ja Leclerc ja marssimalla kohti Ferrarin varikkotiloja. Pakollinen maaliintulohaastattelu jäi väliin.

Vettel suostuteltiin kuitenkin tulemaan palkintojenjakoon. Kuski marssi takahuoneeseen, jossa Hamilton ja Leclerc odottelivat jo juhlallisuuksien alkua. Tv-kuvista välittyi, että tunnelma oli kaikkea muuta kuin rento.

Vettel paiskasi kättä kilpakumppaneidensa ja Mercedeksen edustajan kanssa, mutta nelinkertaisen maailmanmestarin kasvoilta näkyi, ettei tämä ollut juttutuulella.

– Minne minun olisi pitänyt mennä? Vettel kuittasi Hamiltonille viitaten kyseenalaiseen tilanteeseen.
F1-sarjan takahuonehetkestä julkaisema videoklippi on kerännyt Instagramissa reilusti yli miljoona katselukertaa ja lukuisia kommentteja. Erityiseen suosioon on noussut erään formulafanin kommentti tilannetta tarkkailevasta Leclercistä.

– Charles näyttää sukukokoukseen tulleelta lapselta, jonka eronneet vanhemmat ovat juuri törmänneet toisiinsa, tarkkasilmäinen kannattaja kirjoitti.

Terävä huomio ei jäänyt huomaamatta myöskään itse Leclerciltä. 21-vuotias Ferrarin tulokaskuski reagoi kommenttiin lukuisilla itkunauruhymiöillä.

Kuljettajat siirtyivät takahuoneesta palkintojenjakoon, jossa Hamilton osoitti Vettelille solidaarisuutta kutsumalla saksalaisen kanssaan korkeimmalle korokkeelle.

Kilpailun ratkaissut tilanne jakaa jyrkästi mielipiteitä F1-piireissä.

Jotkut lajin isoista nimistä ovat pitäneet tuomariston päätöstä vääryytenä, toisten – kuten vuoden 2016 maailmanmestarin Nico Rosberginmielestä Vettel sai mitä ansaitsi.

MM-sarja jatkuu 21.–23.6. Ranskassa ajettavalla osakilpailulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt