IS seurasi Kanadan GP:tä: Vettel mokasi kärkipaikalta ja sai aikasakon – Hamilton ajoi voittoon

rac

Julkaistu:

formula 1
Lewis Hamilton voitti Kanadan GP:n.
Kauden seitsemäs F1-osakilpailu alkoi Montrealin radalla Suomen aikaa 21.10. Paalulta lähti Ferrarin Sebastian Vettel. Suomalaisista Valtteri Bottas lähti ruudusta kuusi ja Kimi Räikkönen ruudusta 17.

Päätapahtumat

Vettel tekee virheen!

Bottas vihdoin Ricciardosta ohi!

Kiitos seurasta!

Vettel tilittii rajusi aikasakosta!

Vettel tilitti rajusti aikasakostaan. Mihin helvettiin minun olisi pitänyt mennä palatessani nurmelta radalle, Vettel pauhasi.

Lisäksi hän kiitti Ferrarin tallia hyvästä työstä.

Hamilton voitti!

Lewis Hamilton voittaa Kanadan GP:n. Ensimmäisenä ruutulipulle ajanut Vettel putosi toiseksi mokansa ja aikasakkonsa takia. Charles Leclerc kolmas, Valtteri Bottas neljäs.

Räikkönen oli 15:s.

Hamilton on ajamassa voittoon

Hamilton on ajamassa voittoon, sillä Vettel ei pääse brittiä karkuun ja saksalaisen niskassa on viiden sekunnin aikasakko.

Vettel huutaa tiimiradiossa

Vettel valittaa rangaistuksestaan ankarasti tiimiradiossa. Varikkomuurilta saksalaista kehotetaan pysymään rauhallisena.

Meneillään hurja voittotaistelu!

Luvassa on hurja voittotaistelu. Vetteliä rasittaa viiden sekunnin aikasakko. Hamilton on radalla kahden ja puolen sekunnin päässä ja ajamatta on 11 kierrosta.

Vettelille aikasakko!

Vettelille määrätään aiemmasta tilanteesta viiden sekunnin aikasakko!

Vettel palasi tuomariston mielestä vaarallisesti radalle käytyään nurmella.

Sanasota kuskin ja tallipäällikön välillä

Haas-kuljettaja Kevin Magnussen tilittää: Pahin kokemukseni ikinä kilpa-autossa! Tanskalainen ajelee sijalla 18.

Tallipäällikkö Steiner kommentoi Magnussenin kitinää kipakasti: Tämä on meille kaikille raskasta. Tämä riittää sinulta nyt, Steiner jyrähti kuskinsa valituksesta.

Montrealissa paahtaa 30 asteen helle. Ajokkien renkaat ja jarrut ovat nyt todella kovilla.

Kaikki kärkikuljettajat ovat tehneet pysähdyksensä. Vettel johtaa, Hamilton on toisena, Bottas neljäntenä ja Räikkönen sijalla 13.

Kuten Matti Kyllönen sanoisi: "Emmehän me koskaan kenellekään mitään pahaa toivo, MUTTA jos Vettel ja Hamilton sattuisivat törmäämään toisiinsa, niin Bottas nousisi ylöspäin!"

Vettelin tilannetta tutkitaan

Vettelin nurmella käyntiä tutkitaan. Oliko kyseessä vaarallinen palaaminen radalle? Perässä tullut Hamilton oli törmätä Vetteliin.

Vettel tekee virheen!

Vettel ajautui nurmikolle ja on törmätä Hamiltoniin. Hän pitää asemansa ykkösenä.

Kaikessa hiljaisuudessa Kanadan oma poika Lance Stroll on noussut 18. ruudusta sijalle 8. Hieno kilpailu käynnissä. Nyt hän tulee varikolle. Hän palaa radalle sijalla 10 Kvjatin edelle. Sainziin taitaa olla liikaa matkaa, ellei Espanjan mies joudu vielä varikolle.

Bottas takoo taas nopeimman kierrosajan. Taitaa vaan olla liian vähän liian myöhään.

Kierros 44/70

Nopeusero Mersujen ja Renaultien välillä on selvä: Ricciardo on muutamassa kierroksessa jäänyt Bottaksesta jo kahdeksan sekuntia. Bottas ajaa kisan nopeimman kierroksen. Mutta miten Renaultien ohittaminen oli niin vaikeaa?

Bottaksen ei tarvinne huolehtia Verstappenin asemasta hänen suhteensa, sillä Ricciardon ohittamisen jälkeen hän on kuronut eroa hollantilaiseen kiinni jo 2,5 sekuntia lisää. Ero nyt vajaa 13 sekuntia.

Hamilton Vettelin perässä

Lewis Hamilton on ajanut Sebastian Vettelin kiinni. Ero on 0,6 sekuntia. Riittääkö edes Ferrarin suoranopeus pitämään Hamiltonin etäällä?

Kärki: Vettel, Hamilton, Leclerc, Verstappen (ei varikkopysähdystä), Bottas, Ricciardo, Hülkenberg, Stroll, Gasly, Sainz.

Heti kilpailun alussa kolmannella kierroksella varikolla käynyt Sainz on noussut kovaa vauhtia kohti pistesijaa.

Bottas vihdoin Ricciardosta ohi!

Bottas vihdoin painaa takasuoralla ohi Ricciardosta. Jälleen aussi peittää sisäpuolelta, mutta se ei riitä. Ricciardo yritti kuitata vielä uudelleen, muttei onnistunut. Ero kasvaa heti yli sekuntiin kaksikon välillä.

Bottaksen ero Verstappeniin 15,2 sekuntia.

Miten käy Verstappenin kanssa?

Bottas on jumissa selvästi hitaamman kuljettajan takana, ja samalla Verstappen ajaa parempia kierrosaikoja. Näinköhän Valtteri pitää hollantilaisen takanaan, jos ei pääse Ricciardosta ohi?

Ei edes kolmannella yrittämällä pääse Bottas ohi. Ricciardo puolustaa asemaansa upeasti!