F1-kausi jatkuu Kanadassa – mihin pystyvät Hamiltonia takaa ajava Valtteri Bottas ja ongelmista kärsinyt Ferrari?

rac

Julkaistu:

Formula 1
Ferrari yrittää lyödä Montrealissa hopeanuolet ja Valtteri Bottas tallikaverinsa Lewis Hamiltonin.
Yksi voitto lievittäisi ainakin hetkellisesti tuskan tunnetta Ferrarin F1-tallissa, joka on aloittanut kauden selvästi odotettua heikommin. Ferrari ei ole vieläkään saavuttanut tällä kaudella yhtään voittoa.

Loppuviikon F1-näyttämö Montrealissa tarjoaa Maranellon miehille kuitenkin hyvät mahdollisuudet katkaista Mercedeksen voittoputki.

Vuonna 1982 Ferrarin ratissa menehtyneen Gilles Villeneuven mukaan nimetty rata sopii italialaistallin autoille paremmin kuin mikään muu F1-rata pitkään aikaan, koska suorien merkitys on mutkia suurempi.

Ferrarin nuori monacolaiskuljettaja Charles Leclerc olisi voittanut maaliskuun lopussa ajetun Bahrainin GP:n, jos olisi välttynyt kilpailun loppuvaiheessa autoon iskeneeltä tekniseltä vialta.

Montrealin rata on profiililtaan hyvin samanlainen. Se sisältää 14 mutkaa ja 4 suoraa. Sakhirin radalla Bahrainissa on 15 kaarretta ja 4 pitkää suoraa.

Ferrarilla on ollut suuria ongelmia renkaiden lämmittämisen kanssa. Montrealissa Leclerciä ja tallikaveri Sebastian Vetteliä pitäisi auttaa se, että käytössä on Pirellin kolme pehmeintä seosta.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on varovaisen optimistinen ennen kauden seitsemättä GP-viikonloppua.

– Montreal tuo meille erilaisia haasteita kuin kauden aiemmat radat. Tarvitaan hyvää suoranopeutta, vakautta jarrutuksissa ja hyvää vetopitoa, Binotto sanoi Autosportin mukaan.

Binotton luettelemat ominaisuudet ovat Ferrarissa joko paremmat tai eivät ainakaan merkittävästi huonommat kuin Mercedeksessä.


Valmistajien MM-sarjaa jo selvästi johtavan Mercedeksen leirissä on laskettu, että Montrealin radalla on vain kolme mutkaa, joissa talli pystyy kuromaan umpeen Ferrarin etua suorilla.

Jos Ferrari ei voita vielä Montrealissakaan, sen jälkeen tulee vielä ratoja, joilla suoravauhdilla on suurempi merkitys kuin mutkanopeuksilla. Red Bull Ring, Spa-Francorchamps ja Monza ovat ratoja, joiden myös pitäisi sopia Ferrarille hyvin.

Voitto tekisi ensi sunnuntaina hyvää myös Valtteri Bottakselle kuljettajien mestaruustaistelussa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan. MM-johdossa jälleen oleva Mercedeksen englantilaistähti voitti toukokuussa Barcelonassa ja Monacossa. Viisinkertaisen maailmanmestarin etumatka Bottakseen on 17 pistettä.

Hamilton väittää, että tasainen kaksinkamppailu alkukaudella Bottasta vastaan ei ole johtunut niinkään suomalaiskuljettajan erinomaisuudesta vaan siitä, että hän on itse ajanut normaalia huonommin.

– Alkukausi on ollut minulta aika keskinkertaista suorittamista. Olen tullut kisoihin hyvin valmistautuneena, mutta en ole silti oikein saanut todellista suorituskykyä autosta irti. Minulla on ollut vähän ongelmia kuudessa ensimmäisessä kilpailussa, Hamilton sanoi.

Bottas on noussut Montrealissa neljänä edellisenä vuonna palkintopallille, mutta voittoon hän ei ole vielä siellä yltänyt. Hamiltonilla on Kanadan GP:stä jo kuusi voittoa ja myös kuusi paalupaikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt