Kimi Räikköselle erittäin ikäviä huhuja Italiasta – mitä tapahtuu Alfa Romeon F1-tallille?

Julkaistu:

Formula 1
Italiassa huhutaan, että Kimi Räikkösen pestanneen Alfa Romeo -tallin ylle alkaa tulla tummia pilviä.
Ferrarin sisäpiiriin kuuluvan italialaistoimittajan Leo Turrinin mukaan Fiat Chrysler -konsernin johtajilla ei ole enää samanlaista kiinnostusta Alfa Romeon brändin parantamiseen kuin aiemmin. Se vaikuttaa negatiivisesti myös Alfa Romeon F1-tallin toimintaan ja sen tulevaisuuteen.

Viime kesänä menehtynyt Sergio Marchionne oli kiinnostunut Sauber-tallin siirtämisestä Fiat Chryslerin omistukseen, mutta sellaisia suunnitelmia ei enää ole konsernin nykyisillä pomoilla. Helmikuun alussa tallin nimeksi tuli Alfa Romeo Racing.

– Operaatio, jonka Sergio Marchionne aloitti Alfa Romeon käynnistämiseksi uudelleen kilpailuissa, voi päätyä ullakolle, Turrini kirjoitti Quatidiano Nazionale -lehden blogissaan.

– Hänen kuolemansa jälkeen mekanismi, joka vähitellen kehittyi ja alkoi merkistä autossa, jatkui (Simone) Restan siirtämisellä ja tallin uudella nimellä, näyttää jumiutuneen.

Simone Resta siirtyi viime kesänä Ferrarin pääsuunnittelijan paikalta Alfa Romeo -tallin tekniseksi johtajaksi. Vahvojen huhujen mukaan italialaisinsinööri palaa lähitulevaisuudessa Ferrarille. Se olisi selvä menetys sveitsiläis-italialaiselle tallille, ja ehkä vasta ensimmäinen monista.

Alfa Romeon tilanteen muuttumiseen vaikuttaa se, että italialaismerkin emoyhtiö Fiat Chrysler Automobiles suunnittelee tällä hetkellä liittoutumista Renault’n kanssa.

Kun siihen otetaan mukaan myös Renault’n nykyiset liittolaiset Nissan ja Mitsubishi, syntyisi allianssi, josta tulisi maailman suurin autonvalmistajakonserni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt