F1-talli saattaa rakentaa ”aika-ajoauton”

Julkaistu:

Formula 1
Renault-talli saattaa suunnitella seuraavalle kaudelle auton, joka sopii ominaisuuksiltaan loistavasti aika-ajovetoihin.
Renault’n F1-tallissa mietitään, kannattaisiko ensi kaudelle rakentaa auto, jolla pystyy aina erinomaisiin suorituksiin aika-ajoissa.

Hyvä lähtöruutu voisi tuoda tallille nykyistä parempia tuloksia, vaikka auto ei olisikaan ihan yhtä kilpailukykyinen kisapituutta ajettaessa.

– Tutkimme kahta tai kolmea muutosta, jotka on tässä vaiheessa täysin mahdollista tehdä, ja ne voivat muuttaa dramaattisesti auton käyttäytymistä ja kilpailukykyä ensi vuonna, Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul kertoi Autosportin mukaan.

– Ensimmäinen on aerodynaaminen tehokkuus ja toinen on se, miten tasapainotetaan aika-ajot ja kilpailu, koska nykyajan formula ykkösissä aika-ajojen merkitys on todella tärkeä.

Aika-ajojen merkitys tuntuu olevan entistäkin suurempi monilla F1-radoilla.

– Kaikki radat ovat nykyään melkein samantapaisia kuin Monaco, ja auton kehittämisessä on erilainen malli, jos haluaa keskittyä aika-ajoihin tai kilpailuun, Abiteboul sanoi.

– On kysymys esimerkiksi sellaisista asioista, että miten säädetään vaihteiden välitykset. Jos haluaa pitää aika-ajoja tärkeämpänä kuin kisaa, on muutettava vaihteiden välityksiä. Niistä on sovittu säännöissä, emmekä voi muuttaa niitä enää tänä vuonna, mutta se on täysin auki ensi vuodelle.


Abiteboul myöntää, että parempi mahdollisuus kuroa umpeen kärkitalleilla olevaa etumatkaa avautuu vuonna 2021, jolloin tulevat voimaan seuraavat suuret sääntömuutokset.

Renault on aloittanut tämän kauden selvästi odotettua heikommin. Se on valmistajien sarjassa vasta kahdeksantena ennen ensi viikonloppuna ajettavaa Kanadan osakilpailua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt