Kimi Räikkösen pomo hermostui: ”Me möhlimme”

Julkaistu:

Formula 1
Alfa Romeon F1-tallissa analysoidaan surkeaa suoritusta Monacon GP:ssä.
Kimi Räikkönen starttasi Monacon katuradalla 14. ruudusta ja jäi kilpailussa 17:nneksi. Tallikaveri Antonio Giovinazzi lähti kisaan 18. ruudusta ja ajoi ruutulipulle viimeisenä maaliintulijana sijalla 19.

Sveitsiläis-italialaisessa tallissa oltiin erittäin pettyneitä suorituskykyyn.

– Hävisimme kisan jo aika-ajojen toisessa osiossa, tallipäällikkö Frederic Vasseur harmitteli verkkosivusto Motorsportin mukaan.

– Vauhtia löytyi kaikissa harjoituksissa, ja pysyimme niissä kärkikymmenikössä. Sitten aika-ajoissa ykkös- ja kakkososion välissä kadotimme jotain. Olimme toisessa hitaampia kuin ensimmäisessä. Kun otetaan huomioon, miten rata parani, niin se oli epärealistista. Me möhlimme tämän viikonlopun, Vasseur puhisi pettyneenä.

– On tehtävä kunnollinen analyysi, mitä teimme oikein ja mitä väärin. Vauhtia kuitenkin oli jossain vaiheissa viikonloppua.
Vasseurin mukaan suorituskyvyn heikkeneminen liittyi jollakin tavalla renkaisiin.

– Meillä oli surkea avauskierros. Kimi melkein pyörähti osuttuaan (Lance) Strolliin. Myös Antonion startti oli heikko, ja sitten hän juuttui Williamsien taakse. Hän oli 15 kierrosta (Robert) Kubican takana, ja ainakin yritti ohitusta.

Giovinazzi sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen kolaroinnista Kubican kanssa. Italialaiskuljettaja ei ole vieläkään saanut yhtään MM-pistettä.

Alfa Romeo tipahti valmistajien sarjassa jo toiseksi viimeiseksi. Takana on enää vain Williams.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt