Kimi Räikkönen haistatti tallille pitkät ja teki täysin poikkeuksellisen ratkaisun kesken F1-kisan – muistelee MTV:llä: ”Sanoin, että joku toinen kerta”

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkösen temppu Monacossa 2006 on jäänyt formulafanien mieleen.
Tänään sunnuntaina ajettava tarunhohtoinen Monacon Grand Prix on tarjonnut vuosien varrella lukuisia ikimuistoisia hetkiä.

Monet niistä liittyvät kilpailutapahtumiin, mutta ruhtinaskunnassa on sattunut ja tapahtunut myös radan ulkopuolella.

Yhden ikimuistoisimmista tempuista teki suomalaisässä Kimi Räikkönen vuonna 2006.

Tuolloin viimeistä kauttaan McLarenilla ajanut suomalainen oli kisassa toisena, kun turva-auto tuli radalle. Räikkösen hopeanuoli kuumentui kuitenkin köröttelyvauhdissa siinä määrin, että se syttyi palamaan hieman ennen tunnelia.

Räikkönen ohjasi savuavan McLareninsa radan sivuun ja lähti lampsimaan tunnelin läpi kohti varikkoa.

Hetken kuluttua tv-kamerat poimivat kuitenkin ikimuistoisen näyn. Räikkönen, 26, ei ollut suinkaan mennyt keskeytyksensä jälkeen varikolle vaan yksityisjahtinsa kannelle kavereidensa luokse.

Räikkönen oli riisunut ajohaalarinsa ja istuskeli janojuomia siemailleiden kavereidensa kanssa veneellä ilman paitaa, kun samaan aikaan Fernando Alonso, Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya, David Coulthard ja muut kilpakumppanit taistelivat kärkisijoista Monacon GP:ssä.

– Siellä on Kimi Räikkönen! Hän ei ole edes palannut varikolle, brittiselostaja James Allen nauroi suorassa lähetyksessä.

– Hän on ottanut paitansa pois! Siellä hän on joidenkin läheisten suomalaisten ystäviensä kanssa. He ovat kuluttaneet oman painonsa verran samppanjaa ja olutta, Allen selosti suomalaiskuskin veneellä viihtyneestä seurueesta.


Nyt, 13 vuotta myöhemmin Räikkönen muistelee temppuaan MTV:n haastattelussa.

– Joku siinä syttyi palamaan, eikä ollut paljon tehtävissä, hän kertasi keskeytystään.

– Ei siinä palaverissa käyty. Soittelivat ne vähän aikaa, jos tulisin palaveriin. Sanoin, että joku toinen kerta, Räikkönen muisteli virne suupielessä.

Monaco on ollut perinteisesti Räikköselle haasteellinen kilpailu. Hän on tosin juhlinut siellä kerran voittoa (2005), mutta ollut pitkällä urallaan palkintokorokkeella yhteensä vain neljä kertaa.

Viidettä tuskin tulee tänään, sillä Räikkönen ampaisee Alfa Romeollaan liikenteeseen vasta 14. ruudusta.

Monacon GP käynnistyy kello 16.10.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt