Ferrari sähläsi taas, Charles Leclercin aika-ajot päättyivät jättikatastrofiin kotiradalla: ”Tarvitsen selityksiä”

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin Charles Leclercin aika-ajot päättyivät jo ensimmäiseen osioon.
Monacon GP:n aika-ajot päättyivät Ferrari-kuski Charles Leclercin osalta jo ensimmäiseen osioon. Kotiradallaan ajanut Leclerc pääsee lähtemään sunnuntaiseen kisaan katastrofimaisesta vasta 16:nnesta lähtöruudusta.

Leclercin aika-ajot menivät piloille, koska Ferrari ei ehtinyt päästää häntä enää radalle ratkaisevassa kohdassa. Monacolaiskuski odotteli varikkopilttuussa samalla kun kilpakumppanit parantelivat aikojaan ja jättivät Ferrari-kuskin taakseen.

Leclerc oli hämmentynyt tilanteesta.

– En todella ymmärrä, miksi emme lähteneet ulos lopussa. Olisi pitänyt lähteä hakemaan tarpeeksi ajoissa uutta nopeaa kierrosta, Leclerc sanoi C Moren haastattelussa.

– Tätä on vaikea hyväksyä. Tarvitsen jotain selityksiä, Leclerc sanoi puolestaan Sky Sportsille.

– Kysyin heiltä (Ferrarilta) olivatko he varmoja. He sanoivat minulle, että he luulevat olevansa. Kysyin uudestaan... mutta en saanut oikeastaan vastauksia. Meillä oli tarpeeksi aikaa mennä uudestaan radalla. Meillä oli tarpeeksi bensaa, piti vain vaihtaa renkaat. Mikään ei ollut ongelmana. Tarvitsen selityksen, hän ihmetteli.

Monacon katuradalla on tunnetusti vaikea ohittaa, joten Leclerc sanoi joutuvansa ottamaan sunnuntaisessa kisassa huomattavia riskejä.

Ferrarin alkukausi on ollut katastrofimainen. Sen pääkilpailija Mercedes on juhlinut voittoa kauden jokaisessa viidessä kilpailussa. Myös Monacossa se on lähellä, sillä Lewis Hamilton lähtee paalulta ja Valtteri Bottas kakkosruudusta.

Aika-ajojen tulokset kokonaisuudessaan alla:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt