Kimi Räikkösen F1-tallia uhkaa paha takaisku – ”On totta, että mietimme sitä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen F1-tallia uhkaa paha takaisku – ”On totta, että mietimme sitä”

Alfa Romeo -talli saattaa menettää tärkeän miehen.

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeolla yhdeksäs torstain molemmissa harjoituksissa Monacon katuradalla. Perjantaina ruhtinaskunnassa ei ajeta F1-autoilla.­

24.5.2019 10:18

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto myönsi Monacossa, että arvostettu tekniikkapomo Simone Resta saattaa palata italialaistalliin, joka on aloittanut kauden selvästi odotuksia heikommin.

Resta, 48, siirtyi Minardilta Ferrarille vuonna 2001. Hän oli Ferrarin pääsuunnittelija loppuvuodesta 2014 viime kesään saakka.

Viime vuonna heinäkuun alussa Resta aloitti työt Ferrarin asiakastallin Alfa Romeon teknisenä johtajana. Silloin tallin nimi oli vielä Sauber.

F1-piireissä on viime aikoina huhuiltu Restan paluusta Ferrarille. Tallipäällikkö Binotto vahvisti, että sellaiset huhut eivät ole vailla pohjaa.

– Simone on ollut Ferrarilla aiemmin. Hän siirtyi Alfa Romeon tekniseksi johtajaksi, ja hänellä on valtavasti kokemusta. Hän saattaa tulla takaisin jossain vaiheessa, mutta emme ole vielä tehneet päätöstä siinä asiassa, Binotto sanoi Monacossa verkkosivusto Motorsportin mukaan.

– On totta, että mietimme sitä. Mietimme kuitenkin myös, ketkä muut ihmiset voisivat tulla tai lähteä.

Kun Resta lähti Ferrarilta, hänen tehtävänsä jaettiin Fabio Montecchin, David Sanchezin ja Enrico Cardilen kesken.

Restan paluu Ferrarille olisi selvä menetys Alfa Romeolle, jonka autoja ajavat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?