Valtteri Bottaksella ja Mercedeksen F1-tallilla ongelma Monacossa – varakuski pyydettiin apuun - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksella ja Mercedeksen F1-tallilla ongelma Monacossa – varakuski pyydettiin apuun

Valtteri Bottas tavoittelee lauantaina Monacossa jo neljättä peräkkäistä paalupaikkaa.

Julkaistu: 24.5.2019 9:42

Mercedes hallitsi Monacon GP:n harjoituspäivää torstaina, mutta tallilla on myös huolenaihe.

MM-johdossa oleva Lewis Hamilton ja tallikaveri Valtteri Bottas ajoivat selvästi nopeimmat kierrosajat Monacon F1-kisan toisissa harjoituksissa. Lähimmäksi päässyt Ferrarin Sebastian Vettel jäi noin 0,7 sekunnin päähän.

Mercedeksen pääkisainsinöörin Andrew Shovlinin mukaan renkaiden lämmittäminen on kuitenkin tallille suuri huolenaihe ennen lauantain aika-ajoja.

– Meillä näytti edelleen olevan ongelmia saada hyvä ensimmäinen kierros pehmeillä renkailla, vaikka radan lämpötilat olivat nousseet iltapäivällä, Shovlin kertoi Autosportin mukaan.

– Meidän ykköshuolenaiheemme on saada pehmeä rengas toimimaan ensimmäisellä kierroksella. Parhaat aikamme olivat hyviä, mutta niihin pääseminen vei monta kierrosta, ja aika-ajo on todella tärkeä tällä radalla, Shovlin sanoi.

Monacon rata on tunnetusti hidas ja kapea. Aika-ajoissa syntyy usein tilanteita, joissa joku kilpakumppani tulee hankalassa paikassa eteen, kun takaa hyökkäävä on nopealla kierroksella.

Jos Bottas ja Hamilton eivät saa renkaita nopeasti ihanteellisiin lämpöihin, huippuajan saavuttaminen vaikeutuu.

Mercedes pyysi tallin varakuljettajan Esteban Oconin ajamaan simulaattorilla torstaina ja perjantaina, jotta rengasongelmaan saataisiin helpotusta.

Myös Ferrari-tallin kuljettajilla oli torstain harjoituksissa suuria vaikeuksia saada renkaat toimimaan halutulla tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?