Räikkönen ei haluaisi ajaa Monacossa F1-kisaa: ”Mitä nopeammin tämä viikonloppu on ohi, sitä parempi” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Räikkönen ei haluaisi ajaa Monacossa F1-kisaa: ”Mitä nopeammin tämä viikonloppu on ohi, sitä parempi”

Kimi Räikkönen ei enää pidä Monacon katuradasta.

Julkaistu: 23.5.2019 10:25

Kimi Räikkönen lyttäsi Monacon F1-radan.

Alfa Romeo -tallin tähtikuljettaja Kimi Räikkönen sanoi suoraan, ettei pidä lainkaan Monacon ahtaasta ja hitaasta katuradasta. Hän olisi tällä viikolla mieluummin jossain muualla.

– Tämä ei ole enää samanlainen Monacon rata, jota ajoin, kun olin täällä ensimmäisen kerran. Uima-altaan mutka oli tiukempi, ensimmäisessä mutkassa oli kaide, ja myös loppuosuus on muuttunut, Räikkönen sanoi Auto Motor und Sportin mukaan.

Räikkönen ajoi F1-autolla ensimmäisen kerran Monacossa vuonna 2001.

– Aiemmin kuljettaja pystyi tekemään täällä eroa, mutta ei enää. Nykyisin nopealla autolla pääsee aina kärkeen, hitaalla ei, Räikkönen valitti.

– Kilpa-autojen katselemiseen tämä voi olla mukava paikka, mutta rehellisesti sanottuna kuljettajana en tykkää Monacosta lainkaan. Myös mekaanikoille tämä on pahin paikka tehdä töitä, vaikka uusi varikko onkin aiempaa parempi. Mitä nopeammin tämä viikonloppu on ohi, sitä parempi, suomalaiskuljettaja jatkoi.

Kimi Räikkönen ja Sauber hitaassa Rascasse-mutkassa vuonna 2001, jolloin suomalaiskuski osallistui ensimmäisen kerran Monacon F1-kisaan.

Räikkönen ei haluaisi juhlia millään tavalla uransa 300. GP-viikonloppua.

– Olen sanonut tallille, etten halua mitään juhlia. En halua kakkuja, en juomia, en mitään. Se on vain numero, jolla ei ole minulle mitään merkitystä. Olen yrittänyt kertoa tallille, ettei järjestetä mitään juhlia, mutta pelkään, etten onnistunut siinä.

Räikkönen ja tallikaveri Antonio Giovinazzi saavat Monacon kisaan Ferrarin uuden moottorin. Sen saavat myös Ferrarin toisen asiakastallin Haasin kuskit Kevin Magnussen ja Romain Grosjean.

– Monacossa ei tarvita uutta moottoria, Räikkönen tokaisi pari viikkoa sitten Kataloniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?