Kimi Räikkösen henkilöllisyys piti salata F1-testissä – suomalaiselle keksittiin salanimi: ”Kaikki purskahtivat nauruun”

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen sai Sauber-tallilta salanimen ennen ensimmäistä F1-testiään.
F1-sarjan virallisilla verkkosivuilla muistellaan Kimi Räikkösen ensimmäistä F1-testiä, joka toteutui Sauberilla Mugellossa syyskuussa vuonna 2000.

– Peter (Sauber) kutsui Kimiä eskimoksi. Ei jäämieheksi. Se tuli myöhemmin, Sauber-tallin silloinen pääsuunnittelija Sergio Rinland muisteli.

– Miksi eskimoksi? Koska testistä maksanut sponsori oli jäätelövalmistaja Skandinaviasta. Muistan, kun testin jälkeen Peter pyysi meidät kaikki luokseen ja kertoi, että aiomme palkata eskimon. Kaikki purskahtivat nauruun.

Sauberin teknisenä johtajana työskennellyt Willy Rampf muistelee, että Räikköselle oli pakko keksiä salanimi.

– Emme kertoneet kenellekään, mitä teimme Kimin kanssa. Tallin sisällä tiesimme, että hän on spesiaali tapaus. Meidän piti löytää joku muu nimi, jolla kuljettajan identiteetti pysyisi salassa.

– Emme voineet sanoa Kimi Räikkönen, kun viittasimme erilaisiin asioihin kuten penkin sovittamiseen, joten kutsuimme häntä eskimoksi.

Peter Sauber saapui seuraamaan Räikkösen ajamista testien toisena päivänä.

– Ei ole helppo kuvailla sitä vaikutusta, jonka Kimi teki minuun. Se ei johtunut Kimin nopeudesta. Hänen vauhtinsa oli hyvä. Suuremman vaikutuksen teki hänen kehonkielensä, joka kertoi vahvasta tahdosta ja määrätietoisuudesta, tallin perustaja muisteli.

– Hän oli hyvin ujo. Hän ei puhunut, mutta oli rauhallinen ja ystävällinen. Autossa hän teki juuri niin, mitä insinööri pyysi häneltä. Alusta saakka hän teki hyvän vaikutuksen, Räikkösen kuntovalmentajana työskennellyt Josef Leberer puolestaan sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt