Entiseltä tallikaverilta tyly kommentti Kimi Räikkösen suuntaan – ”Katsokaa vaikka Red Bullin tilannetta” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Entiseltä tallikaverilta tyly kommentti Kimi Räikkösen suuntaan – ”Katsokaa vaikka Red Bullin tilannetta”

David Coulthard ajoi viimeisen F1-kisansa kaudella 2008.

David Coulthard ajoi viimeisen F1-kisansa kaudella 2008.

Julkaistu: 20.5.2019 13:16

Entinen F1-tähti David Coulthard otti kantaa Ferrarin kuljettajatilanteeseen.

Viisi kilpailua on tällä kaudella ajettu, mutta Ferrari on edelleen ilman voittoa. David Coulthardin mielestä Sebastian Vettel ja Charles Leclerc ovat italialaistallissa aivan erilaisissa painetilanteissa.

– Charles tekee sen, mitä hänen täytyy tehdä. Hän haluaa olla tallikaveriaan nopeampi. Sebastianilla on toisenlainen tavoite: Ferrarin nostaminen voittaja-autoksi, Coulthard vertaili saksalaisen Auto Bildin verkkosivuilla.

– Heillä on erilaiset paineet. Sebin pitää voittaa eikä mikään muu riitä. Charlesilla on helpompi tilanne. Hänen täytyy vain olla Sebastiania nopeampi ja osoittaa, että pystyy lyömään nelinkertaisen maailmanmestarin.

Coulthardin mielestä Ferrari teki aivan oikein, kun se päätti luopua Kimi Räikkösestä. Skotti itse oli kolmen kauden ajan (2002–2004) Räikkösen tallikaverina McLarenilla.

Coulthard, 48, on sitä mieltä, että Vettel pääsi liian helpolla, kun tallikaverina oli Räikkönen.

– Kimin kanssa Sebastianilla oli stressitön vaihe. Kimin pitäminen olisi ollut Ferrarilta väärä päätös.

– Me kaikki haluamme nähdä kovia taisteluita tallikaverien kesken, niin kuin nähtiin Sennan ja Prostin sekä Lewisin ja Nicon välillä – ja nyt Charlesin ja Sebin kesken. Katsokaa vaikka Red Bullin tilannetta tällä kaudella. Max Verstappen ei saa minkäänlaista painetta Pierre Gaslylta. Se ei ole hyvä asia.

Omalla urallaan 13 F1-kilpailua voittanut Coulthard ei usko Ferrarin tilanteen kehittyvän sellaiseksi, että Vettel päättää lopettaa Leclercin takia.

– On selvää, ettei Sebastian muutu enää nuoremmaksi, mutta hän on yhä suuri mestari ja erittäin nopea. Vaikka Charles ehkä on formula ykkösten tulevaisuutta Max Verstappenin kanssa, niin vielä hän ei ole Sebastiania nopeampi. Se on fakta. Olen vakuuttunut, että Sebastian pystyy käsittelemään tilanteen, Coulthard sanoi.

Tuoreimmat osastosta