F1-tähti Max Verstappen harkitsee tallinvaihtoa – isältä kritiikkiä tallille: ”On oltava oikeassa autossa oikeaan aikaan”

Julkaistu:

Formula 1
Max Verstappen saattaa lähteä Red Bullin F1-tallista ensi kauden jälkeen.
Entinen F1-kuljettaja Jos Verstappen mietti Red Bullin autolla ajavan poikansa Max Verstappenin tilannetta hollantilaislehti De Telegraafin haastattelussa.

– On oltava oikeassa autossa oikeaan aikaan. Luulimme, että meillä olisi paremmat mahdollisuudet tänä vuonna, Jos Verstappen myönsi.

– Mercedeksellä on kuitenkin parempi moottori ja auto, joten on mahdollista, ettei Max voita yhtään kilpailua tänä vuonna. Nyt on kuitenkin vasta toukokuu, ja kaikenlaisia päivitysosia on vielä tulossa. Tarkastelemme kuitenkin hyvin kriittisesti, mihin suuntaan olemme menossa.

Vaikka Max Verstappen on vasta 21-vuotias, hän ajaa jo viidettä kautta formula ykkösissä.

Lentävä hollantilainen on ollut Red Bullin ykköstallissa kolme vuotta ja voittanut sinä aikana viisi kilpailua. Red Bull ei ole vieläkään pystynyt tarjoamaan Verstappenille sellaista autoa, jolla olisi pystynyt taistelemaan maailmanmestaruudesta.
Verstappenin sopimus Red Bullin kanssa päättyy seuraavan kauden jälkeen. Sen jälkeen talli saattaa vaihtua. Viime aikojen varikkohuhuissa Verstappen on yhdistetty varsinkin Mercedekseen.

– Meidän täytyy tarkasti miettiä, mitä teemme tulevina vuosina. Vuonna 2021 tulevat hyvin erilaiset säännöt. Siitä eteenpäin autoissa pitää käyttää monia samanlaisia osia, ja on sopeuduttava hyvin erilaiseen aerodynamiikkaan. Sitten pitää arvata, missä tallissa pitäisi olla ja mikä talli silloin on paras, Jos Verstappen mietti.

– Haluamme tietenkin, että Maxista tulisi maailmanmestari niin nopeasti kuin mahdollista.

Ensi sunnuntaina ajettavaan Monacon GP:hen valmistautuva Max Verstappen on MM-sarjassa Ferrari-kuljettajien edellä kolmantena. Hän on aloittanut kauden kahdella kolmossijalla ja kolmella nelossijalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt