Red Bullin pomo kertoi, mikä asia paljasti Mercedeksen täydellisen ylivoiman: ”He eivät edes yrittäneet peitellä sitä”

Julkaistu:

formula 1
Mercedekselle ei ole kunnon haastajaa tällä hetkellä.
Mercedes on ollut aivan ylivoimainen F1-kaudella 2019. Kaikki viisi kilpailua on päättynyt tallin kaksoisvoittoihin. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas johtavat ylivoimaisesti kuljettajien MM-sarjaa.

Red Bullin vaikutusvaltainen neuvonantaja Helmut Marko kertoi Auto Bild -lehdelle seikan, joka paljasti juuri, miten nopeasta autosta on kyse. Hän viittasi taannoisiin Barcelonan testeihin ja siihen, että venäläiskuljettaja Nikita Mazepin kellotti toisena testipäivänä yli sekunnin kovemman kierrosajan kuin kukaan muu.

– Se, että kakkosluokan formula 2 -kuljettaja on noin nopea heti ensiyrittämällä Mercedeksen ratissa, kertoo tasan, miten ylivoimainen heidän autonsa on. Ylivoimaisempi kuin koskaan, Marko kertoi.

Markon puheista käy selväksi, ettei hän pidä Mazepinia kummoisena kuljettajana. 20-vuotiaan venäläisen isä on upporikas liikemies, ja nuori kuljettaja ajaa isänsä rahoilla yksityisiä testejä Mercedeksen vuoden 2017 F1-autolla.

– Eniten minut yllätti, etteivät he edes yrittäneet peitellä ylivoimaansa estämällä Mazepinia ajamasta nopeinta aikaa, joten heidän ylivoimansa on nyt päivänselvää.

Moni odotti Ferrarin haastavan Mercedekset aiempaa tiukemmin tällä kaudella, mutta toisin on käynyt. Sebastian Vettel ja Charles Leclerc ovat jääneet kauaksi kärjestä.

– Heidän heikkoutensa oli Barcelonan viimeisellä sektorilla ilmiselvää. Se on hyvin samankaltainen kuin Monaco. Moottori on todella hyvä, mutta äärimmäistä pitoa ja downforcea puuttuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt