Kimi Räikkösen luottomiehen Kalle Jokisen menehtyminen koskettaa – ”Täällä varikolla kymmenet ihmiset ovat tulleet kyselemään, mitä on tapahtunut”

Julkaistu:

Autourheilu
Kimi Räikköstä uransa alkuvaiheissa valtavasti auttaneen Kalle Jokisen menehtyminen koskettaa laajasti kartingpiireissä.
Tamperelainen autourheilupersoona Kalle Jokinen menehtyi alkuviikolla 47-vuotiaana.

Jokinen oli Kimi Räikköselle tuki ja turva 1990-luvun loppupuolella, jolloin nykyinen F1-tähti alkoi ajaa kartingia kotimaan ulkopuolella. Kaksikko kiersi pakettiautolla kartingkisoja eri puolilla Eurooppaa.

Räikkönen nousi formula ykkösiin. Jokinen jatkoi kartingin parissa.

Kartingtalli Kohtala Sportsin perustaja ja omistaja Jussi Kohtala teki pitkään töitä Jokisen kanssa.

Kohtala on tällä hetkellä tallinsa kanssa Belgian Genkissä, jossa ajetaan ensi viikonloppuna kartingin EM-osakilpailu.

– Aamulla tieto Kallen menehtymisestä oli jo tullut tänne Belgiaan. Täällä varikolla kymmenet ihmiset ovat tulleet kyselemään, että mitä Kallelle on tapahtunut.

– Olen katsellut myös Facebookia, ja sieltäkin näkee, että tämä koskettaa Suomen kartingin lisäksi koko kansainvälistä kartingvarikkoa, Kohtala kertoi puhelimitse Ilta-Sanomille.

”Oli aloittelemassa autokorjaamoa”

Jokisen oma ajajaura päättyi pikkuformuloissa 1990-luvun puolivälissä. Hän voitti muun muassa Formula Ford -luokan Suomen mestaruuden 1992.

Vielä viime kaudella Jokinen oli mekaanikkona muutamilla kartingkuljettajilla.

– Kalle teki meillekin vielä viime vuonna keikkahommia mekaanikkona. Tunsin hänet jo omalta ajouraltani, ja hän oli yksi AKK:n valmentajistakin aikoinaan, Kohtala kertoo.

– Kalle oli kartingin rinnalla koko ajan myös ihan normaaleissa töissä. Hän oli aloittelemassa omaa autokorjaamoa. Niin hän kertoi, kun viikko sitten soitti ja onnitteli siitä, mitä tiimini on saanut tänä vuonna aikaiseksi.

Jokinen auttoi aikoinaan hyvin paljon myös muun muassa Heikki Kovalaista ja Toni Vilanderia.

– Kalle oli kartingissa todella monen kuljettajan taustalla. Hän pyöri joka vuosi mukana, puhui paljon ihmisten kanssa ja oli iloinen persoona. Hän oli 110 prosenttia täynnä motorsporttia, Kohtala muistelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt