Epätoivo valtaamassa Ferrarin väen – pohtivat jo, epäonnistuiko koko F1-auton suunnittelu

Julkaistu:

formula 1
Ferrarilla selvitetään, miksi Mercedes menee lujempaa joka mutkassa.
Tilanne Ferrarilla alkaa olla epätoivoinen, kun Mercedes on vienyt kaksoisvoiton kaikissa kauden viidessä F1-kisassa ja nyt myös Red Bull on tulossa ohi italialaistallin autoista Max Verstappenin johdolla.

Kahdella pallilla, tallipäällikkönä ja teknisenä johtajana, Ferrarilla istuva Mattia Binotto on myöntänyt, että tallissa pohditaan jo, onko koko SF90-auton konsepti epäonnistunut.

Mietteisiin päädyttiin, kun Ferrarilla huomattiin, että Mercedesin auto on Ferraria nopeampi niin hitailla kuin nopeilla suorilla. Kilpailevat tallit päättyivät suunnittelussaan erilaisiin etusiipiratkaisuihin: Mercedes haki vahvaa downforcea, Ferrari puolestaan toisenlaista ilmavirtausta pyörien suuntaan.

– Häviämme joka mutkassa radan joka osuudella. Auto aliohjautuu. Onko kyse balanssista, downforcesta vai onko ehkäpä koko auton konsepti pielessä? Se täytyy nyt selvittää, Binotto sanoi Autosportin mukaan.

Vaikka ongelmakohta löytyisi, merkittäviä muutoksia F1-autojen käyttäytymiseen on vaikea saada aikaiseksi kesken kauden.

Binotto ilmoitti silti uskovansa, että parannusta auton käyttäytymiseen voidaan saada aikaiseksi vielä kuluvan kauden aikana.

GP-kautta on ajettu pian neljännes. Seuraava osakilpailu ajetaan Monacossa ensi viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt