Alfa Romeon F1-autossa mystinen ongelma – pystyykö Kimi Räikkönen auttamaan?

Julkaistu:

Formula 1
Alfa Romeo -tallin autojen vauhti oli vaisua viime viikonloppuna Espanjan GP:ssä.
Kimi Räikkönen lähti punavalkoisella Alfa Romeolla 14. ruudusta ja tuli samalla sijalla maaliin. Tallikaveri Antonio Giovinazzi starttasi ruudusta 18 ja ajoi ruutulipulle sijalla 16.

Alfa Romeon leirissä ei ole löydetty selvää syytä huonoon vauhtiin, mutta sen uskotaan liittyvän renkaisiin.

Sveitsiläislehti Blick kysyi Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin tuntemuksia tallin tämänhetkisestä tilanteesta.

– Siinä sanassa on neljä kirjainta, mutta ette voi kirjoittaa sitä, Vasseur vastasi.

– Toivomme nyt, että Kimi ja nuori Ilott pystyvät auttamaan testeissä rengasongelman ratkaisemisessa.

Ferrarin kuljettaja-akatemiaan kuuluva 20-vuotias britti Callum Ilott testaa Alfa Romeota tiistaina Barcelonan radalla ja Räikkönen keskiviikkona. Ilott on tällä hetkellä F2-sarjassa 11:ntenä.

Alfa Romeo on pudonnut tallien sarjassa seitsemännelle sijalle.

– Viikonloppu oli pettymys, ja siitä on vaikea löytää positiivisia asioita. Tulokset kuitenkin vähättelevät todellista tasoamme. Kaikki näytti olevan meitä vastaan. On tärkeää, että kahtena testipäivänä pystymme aidosti arvioimaan suorituskykyämme ja pääsemme takaisin tasolle, jossa olemme olleet aiemmin tällä kaudella, Vasseur mietti tallin verkkosivuilla.


Räikkönen toi italialais-sveitsiläiselle tallille pisteitä kauden neljässä ensimmäisessä kilpailussa, mutta ei pystynyt siihen enää Kataloniassa.

– Mitä tähän voi sanoa? On hyvä, että meillä on kaksi testipäivää edessä. Tarvitsemme niitä ja toivottavasti pystymme selvittämään, mitä ongelmat ovat, Räikkönen sanoi.

– Ei ollut helppo viikonloppu meille. Ajoin mutkan leveäksi ensimmäisellä kierroksella. Se ei auttanut, mutta lähdön jälkeen oli yritettävä nousta muutamia sijoja ylöspäin. Kisa oli aikamoinen pettymys, mutta toivottavasti testistä on apua.

Barcelonan kaksipäiväisissä F1-testeissä ajavat kuljettajat:

Mercedes: Valtteri Bottas ja Nikita Mazepin

Ferrari: Charles Leclerc ja Antonio Fuoco, lisäksi Sebastian Vettel ja Leclerc testaavat toisella autolla Pirellin uusia prototyyppirenkaita

Red Bull: Pierre Gasly ja Dan Ticktum

McLaren: Carlos Sainz ja Lando Norris sekä Sergio Sette Camara ja Oliver Turvey

Racing Point: Nick Yelloly (molemmat päivät), lisäksi Sergio Perez ja Lance Stroll ajavat toisella autolla Pirellille rengastestejä

Haas: Pietro Fittipaldi ja Kevin Magnussen

Alfa Romeo: Callum Ilott ja Kimi Räikkönen

Renault: Nico Hülkenberg ja Jack Aitken

Toro Rosso: Daniil Kvjat ja Alexander Albon

Williams: Nicholas Latifi (molemmat päivät)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt