Hollannin osakilpailu palaa F1-kalenteriin

Julkaistu:

Formula 1
Edellisen kerran Hollannissa ajettiin F1-kilpailu vuonna 1985.
Formula ykkösten MM-sarja saa ensi kaudella yhden perinteikkään radan lisää, kun Zandvoortissa ajettava Hollannin gp palaa sarjaan vuosikymmenten tauon jälkeen. F1 vahvisti asian tiistaina.

Hollannissa ajettiin ensimmäinen kisa jo 1952, mutta vuoden 1985 koitoksen jälkeen maa poistui F1-kartalta. Nyt Hollannin gp palaa ainakin kolmeksi vuodeksi sarjaan.

– Olemme aina halunneet uusia kisapaikkoja, ja samalla kunnioittaa lajin historiallisia juuria Euroopassa. Ensi kaudella meillä onkin täysin uusi katukisa Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa, ja myös paluu Zandvoortiin 35 vuoden tauon jälkeen. Radalle, jolla on ollut osansa F1:n maailmanlaajuisessa suosiossa, F1-sarjaa hallinnoivan Formula 1 Groupin toimitusjohtaja Chase Carey sanoo.

– Radalla on pitkä ja vaikuttava historia, ja se on haasteellinen ajajille. (Hollantilaisen) Max Verstappenin suosio on korkealla, ja olen varma, että kisaa saapuu seuraamaan valtava määrä katsojia, Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt täydensi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt