F1-mestari syyttää kovin sanoin Michael Schumacheria – ”Täydellistä kunnioituksen puutetta”

Julkaistu:

Formula 1
Jacques Villeneuve laukoi mielipiteitään entisestä kilpakumppanistaan Michael Schumacherista ja tämän pojan Mick Schumacherin tilanteesta.
Vuonna 1997 F1-mestaruuden voittanut Jacques Villeneuve ei tunnetusti säästele mielipiteitään.

Villeneuve antoi haastattelun ruotsalaislehti Expressenille viime viikonloppuna Knutstorpin radalla, jossa hän osallistui Skandinavian Porsche Carrera Cupin osakilpailuihin. Kanadalainen sijoittui ensimmäisessä kilpailussa 18:nneksi ja toisessa viidenneksi. Mukana oli 22 kuljettajaa.

Villeneuven mielestä Michael Schumacher aloitti ajotyylillään hyvin vaarallisen trendin, joka heikentää edelleen formulakuljettajien turvallisuutta F1-sarjassa ja myös alemmissa luokissa.

– Se oli täydellistä kunnioituksen puutetta muita kuljettajia kohtaan, ja siitä alkoi aikakausi, jolloin kaikki muut alkoivat tehdä samoin, Villeneuve laukoi Schumacherin ajotyylistä.

– Katsokaa mitä kuskit tekevät nyt formula 2- ja formula 3 -luokissa. On ihme, ettei siellä tule paria kuolemantapausta joka vuosi.

Kanadalaisen mielestä Schumacherin aloittamaa muista piittaamatonta ajamista näkee formula ykkösissä hyvin paljon.

– Melkein kaikki tekevät niin. He vaihtajat linjaa ja jarruttavat. He tekevät asioita, joita ei pitäisi nähdä. Se on outoa.

Viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on Villeneuven mielestä yksi harvoista puhtaasti ajavista kuljettajista.

– Lewis Hamilton on loistava, koska hän ei ole tähän mennessä tehnyt radalla mitään sellaista, joka ylittää rajat. Hän on radalla enemmän herrasmies. Nopea, mutta puhtaasti ajava kuski.


Villeneuve, 48, otti kantaa myös ”Schumin” pojan Mick Schumacherin tilanteeseen. Nuori saksalaiskuljettaja on jo päässyt testaamaan Ferrarin ja Alfa Romeon F1-autoa. Hän kuuluu Ferrarin nuorten kuljettajien akatemiaan.

– Tällä hetkellä he hyödyntävät hänen imagoaan, mutta jos hän ei ole supernopea, he polttavat hänet. Nyt hän on jo Ferrarilla, ja kaikki seuraavat hänen tekemisiään, Villeneuve sanoi Schumacherin pojasta.

– Jos hän ei ole nopea ja tekee virheitä, häntä kritisoidaan rajusti. Hänen täytyy suoriutua siitä tai lähteä kotiin. Mitään keskitietä ei ole.

Villeneuvelta kysyttiin myös, miksi hän lopetti F1-uransa.

– En lopettanut. Minut potkaistiin ulos. Eräänä päivänä minulle tultiin kertomaan, että he eivät halua minua enää.

Villeneuve ajoi viimeisen F1-kilpailunsa Hockenheimissa 2006. Sen jälkeen hän menetti paikkansa BMW-Sauberilla Robert Kubicalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt