Michael Schumacherin ennen onnettomuuttaan tekemä salainen suunnitelma tuli julki – ”Se olisi ollut hieno päätös tarinalle”

Julkaistu:

F1
Seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin Mick-poika on F1-piirien kuuma puheenaihe juuri nyt.
20-vuotias Mick Schumacher on tänä vuonna päässyt testaamaan jo Alfa Romeon ja Ferrarin F1-autoja.

F2-sarjassa ajava lahjakkuus on isänsä ex-tallin Ferrarin kehitysohjelmassa ja hänestä povataan lähitulevaisuudessa ensin Alfa Romeon ja sitten Ferrarin kisakuskia.

Michael Schumacherin entinen manageri Willi Weber antoi hiljattain haastattelun saksalaiselle Motorsport-total -sivustolle. Siinä hän paljasti Schumacherin ennen joulukuussa 2013 tapahtunutta lasketteluonnettomuuttaan tekemän suunnitelman Mickin varalle.

– Michael tahtoi vahvasti, että pojasta tulisi F1-kuski. Sitten Michael olisi voinut työskennellä Mickin managerina samalla tavalla kuin minä aikoinaan manageroin häntä. Se olisi ollut hieno päätös tarinalle. Hän olisi toivonut niin, Weber sanoi.
Weber kertoi sivustolle käyneensä Michael Schumacherin kanssa kartingradoilla, kun Mick otti ensiaskeleitaan moottoriurheilijana.

Moni vanhempi ei halua lapsestaan kilpa-autoilijaa lajin vaarallisuuden ja vaatimusten vuoksi, mutta Michael Schumacher oli toista maata. Hänellä oli selkeä visio Mickin tulevaisuudesta F1-huippuna.

– Hän edisti aktiivisesti tätä, Weber sanoi.


77-vuotias Weber uskoo, että Michael Schumacher olisi ollut erinomainen manageri pojalleen. Isä-Schumacher hallitsi lajin kaikki osa-alueet suvereenisti ja tunsi kaikki oikeat ihmiset.

Mallorcalla nykyisin asuva Weber ei ole ollut nähnyt vaikeasta aivovammasta kärsivää Michael Schumacheria onnettomuuden jälkeen. Hän on asiasta katkera Schumacherin perheen tiedottajalle Sabine Kehmille.

– Neiti Kehm on median avulla tuhonnut suhteemme täysin. Schumacherin perhe on asiaan viaton, Weber sanoi.

Weber tietää Mick Schumacherin kantavan raskasta taakkaa. Hän joutuu pärjäämään nyt ilman isäänsä, mutta formulamaailma odottaa hänen yltävän pikavauhtia tämän saavutuksiin.


Mick itse on sanonut, että isän tuoma huomio tuntuu luonnolliselta.

– Se on osa minua. Olen onnellinen siitä, että olen isäni poika. Hän oli kaikkien aikojen paras F1-kuski. Pidän häntä esikuvanani, Mick Schumacher sanoi Bahrainin testin yhteydessä BBC:n mukaan.
Mick Schumacher oli vain 14-vuotias isänsä kohtalokkaan onnettomuuden aikaan. Hän kertoi kuitenkin saaneensa tältä arvokasta apua kuljettajauralleen.

– Hän kertoi minulle paljon hyödyllisiä asioita kartingaikanani. Ne ovat auttaneet minua matkan varrella, Mick Schumacher sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt