Spekulaatiot Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta käyvät taas tulikuumina – tallipomolta suoraa puhetta: ”Mitä minä päätän”

Julkaistu:

F1
Valtteri Bottaksen asema Mercedeksellä on noussut jälleen kuumaksi puheenaiheeksi.
Valtteri Bottaksen sopimus Mercedes-Benzin F1-tallin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Bottaksen paikan nappaaminen kiinnostaa tietenkin muita kuljettajia, ja spekulaatiot suomalaispilotin asemasta Mercedeksellä ovat nousseet jälleen kuumaksi puheenaiheeksi.

Yksi vahva ehdokas Bottaksen korvaajaksi on Esteban Ocon, joka kärkkyy kisakuljettajan paikkaa Mercedeksen testimiehenä. Mercedeksen on väitetty havitelleen myös Red Bull -tähti Max Verstappenia riveihinsä.

Viime vuosi oli Bottakselle vaikea, mutta kuluvalla kaudella hän on ajanut mainiosti. Bottas on kolmen kilpailun jälkeen MM-pisteissä toisena tallitoverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen.

F1-varikolla on liikkunut huhuja, joiden mukaan Ocon ottaisi Bottaksen paikan jo kuluvan sesongin aikana, jos suomalainen ei pystyisi Mercedes-Benziä tyydyttäviin tuloksiin.

Viimeksi ajetussa osakilpailussa eli Kiinan GP:ssä Bottas kaasutteli toiseksi Hamiltonin perässä. Racefans-nettisivuston mukaan Mercedeksen tallipomo Toto Wolff totesi Kiinan kilpailun jälkeen, ettei Mercedes harkitse muutoksia kuljettajakokoonpanoonsa – ainakaan lyhyellä aikajänteellä.

– Tällaisen päivän jälkeen, kun tallille tulee kaksoisvoitto, en harkitse ketään muuta kuljettajaa lyhyellä aikavälillä, Wolff sanoi.

– Se mitä minä päätän ensi vuodeksi, käydään ensin keskusteluissa läpi Valtterin ja Lewisin kanssa. Ja kun tuo päätös on tehty, voimme suunnitella kautta 2020, Wolff selvitti Racefansin mukaan.


Huhut Bottaksen lähdöstä Mercedekseltä kiihtyivät jälleen sen jälkeen, kun Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko väitti Wolffin soittelevan jatkuvasti Max Verstappenille. Wolffin mukaan hänellä ei ole edes Max Verstappenin numeroa.

Verstappenilla on ensi kaudesta sopimus Red Bullin kanssa, mutta kontrahdin uskotaan sisältävän mahdollisen siirron mahdollistavia ehtoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt