Ferrarin tallipomo ei kainostele – vertaa Mick Schumacheria jo estottomasti legendaariseen Michael-isään

Julkaistu:

Kaikkien aikojen F1-kuskinakin pidetty Michael Schumacher ajoi suuren osan urastaan Ferrarilla. Mick-poika aloitti ”korskean oriin” ohjaksissa testikuljettajana tällä kaudella.

Mick, 20, liittyi Ferrarin kuljettajalahjakkuuksien akatemiaan tämän vuoden tammikuussa. Saksalaisnuorukaista ei hänen omien sanojensa mukaan häiritse vertailu legendaariseen isäänsä. Eikä Binotto sitä kaihtanut Autosportin haastattelussa.

– Kun aivan ensi kerran näin hänet monen vuoden tauon jälkeen, ei hän minusta näyttänyt samanlaiselta kuin Michael. Mutta tapa, jolla hän käyttäytyy on hyvin samanlainen – tapa, jolla hän lähestyy toimintaa, jolla hän on kiinnostunut autosta ja keskustelee teknikkojen kanssa, Binotto sanoi.

– Maranellossakin me katsoimme hänen peräänsä, mutta hän oli aina verstaalla tutkimassa autoa ja juttelemassa mekaanikkojen kanssa.

Binottolla on oma perspektiivinsä Schumachereihin, sillä hän työskenteli tallissa insinöörinä vuodenvaihteessa 1995–96, kun Michael Schumacher liittyi Ferrarin vahvuuteen. Binotton ja Schumacherin taival jatkui läpi saksalaisen koko Ferrari-uran. He voittivat yhdessä viisi maailmanmestaruutta.


Mick Schumacher pääsi ensimmäistä kertaa Ferrarin rattiin testeissä Bahrainissa huhtikuun alussa. Hän oli oman testipäivänsä toiseksi nopein. Binotto painotti Autosportille, ettei ajorupeaman tarkoitus ollut arvioida Schumacherin potentiaalia vaan antaa hänelle tilaisuus tutustua kunnolla autoon.

– Se oli hänen ensimmäinen päivänsä F1-autossa, mikä oli hänelle paljon tärkeämpää. Hänellä on yhä opetteluvaihe kesken, päivä kerrallaan. Hänellä on kokonaan uusi haaste F2-sarjassa.

Schumacher voitti F3-sarjan mestaruuden viime kaudella ja siirtyi F2:een. Hän ajaa Prema Racing-tallin ajokilla. Avausviikonlopun kahdessa kisassa Bahrainissa hän löi tallikaverinsa Sean Gelaelin kummallakin kerralla ja sijoittui kahdeksanneksi sekä kuudenneksi. Hän on F2:n pisteissä kahdeksantena.

F1-legenda Michael Schumacheria ei olla nähty julkisuudessa loppuvuodesta 2013 sattuneen lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt