Kimi Räikköseltä erikoinen lausunto työnteosta – tallipomo tyrmäsi puheet hölynpölynä: ”Pitäisi maksaa siitäkin”

Julkaistu:

F1
Alfa Romeon tallipäällikkö Fredric Vasseur kommentoi Kimi Räikkösen puheita harrastamisesta.
Kimi Räikkösen työmotivaatiosta on jupistu niin kauan kun hän on ajanut kilpaa huipputasolla. Räikköstä on ajoittain syytetty veteläksi ja välinpitämättömäksi.

Puheet Räikkösen motivaatiosta kiihtyivät hänen ensimmäisellä Ferrari-jaksollaan vuosina 2007–09. Räikkösen väitettiin menettäneen tarmonsa vuoden 2007 maailmanmestaruuden jälkeen.

Räikkönen ei säästynyt syytöksiltä uran toisenkaan Ferrari-pestin 2014–2018 aikana. Nyt jo edesmennyt Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne kutsui Räikköstä nahjukseksi vuonna 2017.

Räikkönen, 39, itse on johdonmukaisesti kiistänyt epäilyt motivaation puutteesta. Viime viikonloppuna ajetun Kiinan GP:n yhteydessä Räikkönen tosin totesi toimittajille, että F1:stä on tullut hänelle vain harrastus.

– Tästä on tullut minulle viime aikoina lähinnä harrastus. Ehkäpä sen takia tämä homma on myös hauskempaa kuin aiemmin, Räikkönen sanoi PlanetF1-nettisivuston mukaan.

Räikkösen nykyisin edustaman Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur tyrmää suomalaistähtensä puheet harrastamisesta. Vasseurin mukaan Räikkönen suhtautuu työhönsä äärimmäisen vakavasti.

– Hän ei todellakaan ota vain rennosti – siitä ei ole missään tapauksessa kyse. Hän on täysin omistautunut, keskittynyt ja panostaa hemmetisti jokaiseen yksityiskohtaan. Kysykää vaikka insinööreiltä, Kimi ei ole lomalla kenenkään mielestä, Vasseur totesi Autosport-lehdelle.

Itse asiassa Vasseur pitää Räikkösen lähestymistapaa loistavana. Tällä hän tarkoittaa sitä, että Räikkönen pystyy rentoutumaan työtehtävien ulkopuolella ja keskittyy täysillä työhönsä, kun sen aika on.

Tallipomo huomauttaa myös, että Alfa Romeo on paineettomampi ympäristö paiskia hommia kuin Ferrari.


Räikkösen ahkeruudesta ja innosta kielii tapaus Alfa Romeon toimistolta.

– Hän oli toimistolla ja teki piirroksia automme jarrupolkimista, koska hän halusi muutoksia niihin.

Vasseur vitsaili, ettei Räikköselle voida antaa työkaluja jarrupolkimien muokkaamiseen, koska sitten tälle pitäisi ajamisen lisäksi maksaa palkkaa myös insinöörin ja mekaanikon työstä.

Räikkösellä on tunnetusti kädentaitoja. Taannoin nettiin levisi video, jossa hän tarttui itse työkaluihin ja muokkasi Alfa Romeon F1-ajokin penkkiä mieleisekseen. Räikkönen opiskeli autonasentajaksi ennen F1-uraansa, mutta opinnot jäivät kesken.

Räikkösen motivaatio on ollut ainakin viime aikoina kunnossa myös tulosliuskojen perusteella. Hän on sijoittunut kaikissa tämän kauden kisoissa pistesijalle. Australiassa Räikkönen oli kahdeksas, Bahrainissa seitsemäs ja viime viikonloppuna Kiinassa yhdeksäs.

Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi ei ole pisteille toistaiseksi yltänyt.