Kimi Räikkösen pomo innoissaan – ”Kimi johtaa B-liigaa!”

Julkaistu:

Formula 1
F1-konkari Kimi Räikkösen esitykset Alfa Romeon ratissa saavat ylistystä hänen asuinmaansa Sveitsin lehdistössä.
Sveitsiläisen Blick-lehden legendaarinen F1-reportteri Roger Benoit on ristinyt Kimi Räikkösen Alfa Romeon punktegaranteniksi, eli pistetakuuksi.

39-vuotias Räikkönen on ajanut uudessa tallissaan nyt kolme kisaa, joissa kaikissa hän on sijoittunut MM-pisteille. Australiassa Räikkönen oli 8:s, Bahrainissa 7:s ja viime viikonloppuna Shanghaissa 9:s.

Alfa Romeon toinen kuski, italialainen Antonio Giovinazzi, ei ole vielä ollut kertaakaan kymmenen kärjessä, joten Räikkösen merkitys Alfa Romeolle on jättimäinen.

Ei ollut siis mikään ihme, että Alfa Romeon kokenut tiimimanageri Beat Zehnder, 53, hyrisi tyytyväisyyttään Shanghain kisan jälkeen.

– Kimin kanssa työskentely on yksinkertaisesti nautinto. Hän antaa aina kaikkensa, Zehnder sanoi Blickille.


Räikkönen sai Shanghaista mukaansa kaksi MM-pistettä. Hän on kauden kolmesta kisasta kerännyt nyt 12 pinnaa, joiden turvin hän on kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä.

”Jäämies” Räikkösen edellä MM-pisteissä ovat vain huipputallien Merdeceksen, Ferrarin ja Red Bullin kuskit.

– Kimi johtaa B-liigaa! Zehnder intoili.

Alfa Romeon tallipomo Fred Vasseur kertoi Motorsportille, että tallin kauden tavoite on juuri ”B-liigan” voitto. Alfa Romeo haluaa siis olla paras talli huippukolmikon jälkeen. Siksi Räikkösen tuomat pisteet ovat kultaa kalliimpia.

– On äärimmäisen tärkeää, että saamme pisteitä joka kisasta ja pystymme tasaisiin suorituksiin, Vasseur sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt