F1-veteraanilta lohduton arvio Ferrarin autosta – nopea suorilla, mutta hidas mutkissa

Julkaistu:

formula 1
Marc Surer ennustaa huonoa Ferrarille Azerbaidzhanin GP-kisaan.
Ferrarin SF90-mallin osoittautuminen Mercedesin W10-autoa epätasaisemmaksi hyvin sujuneista talvitesteistä huolimatta puhuttaa F1-piirejä.

Nyt kantaa asiaan on ottanut sveitsiläinen Marc Surer, joka ajoi 82 starttia autourheilun kuninkuusluokassa kausina 1979–1986. Surer, 67, totesi AutoBildille, ettei Ferrarin auto ole kilpakumppaninsa tasolla aerodynamiikan osalta.

Mercedes kuljettajinaan Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas on ollut kauden alussa ylivoimainen. Talli on ottanut kaksoisvoiton kaikissa kolmessa tänä vuonna ajetuissa GP-kilpailuissa.

– Mercedesiin verrattuna Ferrarin uudesta autosta puuttuu oikeaa suorituskykyä. Pitkillä suorilla sillä saa edun kilpailijoihin, mutta vastaavasti auto on verkkaisempi hitaissa ja keskihitaissa mutkissa, Surer arvioi.

Epätasaisuus näkyy Surerin mielestä ennen kaikkea olosuhteissa, jotka eivät ole ihanteellisia Ferrarille.

– Ferrari pärjää, kun radan pinnan lämpötila on kuuma niin kuin Bahrainissa tai itse alusta karkea kuten testeissä Barcelonassa. Silloin renkaat toimivat optimaalisesti. Melbournessa tai nyt Kiinassa oli vastaavasti vaikeampaa, kun olosuhteet eivät vastanneet Bahrainia tai Barcelonaa talvella, Surer jatkoi.

Ferrarin kuljettajina toimivat tällä kaudella saksalainen Sebastian Vettel ja monacolainen Charles Leclerc. Talli on avannut F1-kauden haaleasti, sillä kumpikin kuljettaja on yltänyt tänä vuonna vain kerran palkintopallille (kolmanneksi) kauden kolmessa ajetussa GP-kilpailussa.

Sveitsiläinen ei lupaa Ferrarille hyvää seuraavaan kisaan Azerbaidzhanissa ensi viikon viikonloppuna.

– Jos Bakussa on viileää, kuten uskon, ja kun katuratana siellä on paljon hitaita mutkia, niin ei hyvältä näytä Ferrarille.

Lisää autourheiluaiheita löydät Bensaa suonissa –erikoisjulkaisusta, joka on nyt irtonumeromyynnissä. Julkaisu on täynnä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä. Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt