Mercedeksen tallipäällikkö otti kantaa Ferrarin kohumääräykseen – varoittaa verivihollista: ”Avaat matopurkin”

Julkaistu:

Formula 1
Toto Wolff varoittaa tallimääräyksiä viljelevää Ferraria.
Sunnuntaina ajettu Kiinan GP päättyi Mercedeksen kaksoisvoittoon, mutta kisan ykköspuheenaihe on ollut Ferrarin tallimääräys.

Charles Leclerc joutui päästämään lähdössä ohittamansa Sebastian Vettelin edelleen kisan 11. kierroksella, sillä Ferrari katsoi, että saksalaisella oli paremmat edellytykset kuroa kiinni eroa Mercedeksiin.

Vettel ei kuitenkaan saanut aikaan minkäänlaista kiriä, ja Leclercin kisa valui määräyksen takia täysin hukkaan.

Italialaistallin kohuttuun ratkaisuun otti kisan jälkeen kantaa myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

– Se on tietysti hankala tilanne, koska haluat nopeimman autosi jahtaamaan vastustajia. Sebastian sanoi, että hänellä oli nopeampi auto, joten he palauttivat järjestyksen. Voin ymmärtää sen jollakin tavalla, Wolff sanoi Crash.netin mukaan.

– Siitä huolimatta, kun alat kerran tehdä tuollaista, homma menee erittäin monimutkaiseksi. Annat ennakkotapauksen ja avaat matopurkin. Saatat joutua antamaan määräyksen sitten joka kisassa, jossa takana oleva kuski sanoo olevansa nopeampi.

Wolff tietää, mistä puhuu. Hän on joutunut kaitsemaan tallipäällikön roolissa muun muassa tulikivenkatkuista taistoa Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välillä muutama vuosi sitten.

– Se ei ole helppo tilanne. Me olemme olleet siinä Nicon ja Lewisin sekä myös nyt Valtterin ja Lewisin kanssa.

– Kyse ei ole siis vain Ferrarin ongelmasta. Jokaisella tallilla on tämä tilanne, jos on on kaksi tähtikuskia.

Ferrari ilmoitti ennen kautta, että Vettel on tallin ykköskuski. Se on myös näkynyt: talli on käyttänyt – tai yrittänyt käyttää – Vetteliä hyödyttävää tallimääräystä nyt kauden kaikissa kolmessa kilpailussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt