Ferrarin entinen tallipomo lyttäsi Mick Schumacherin taidot - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrarin entinen tallipomo lyttäsi Mick Schumacherin taidot

Mick Schumacher pääsi kokeilemaan Ferrarin F1-autoa viime tiistaina Bahrainissa.

Mick Schumacher pääsi kokeilemaan Ferrarin F1-autoa viime tiistaina Bahrainissa.

Julkaistu: 5.4.2019 17:59

Ferrarin entinen tallipomo Cesare Fiorio ei pidä Mick Schumacheria huippulahjakkuutena.

Tänä vuonna F2-sarjassa kilpaileva Michael Schumacherin poika Mick Schumacher testasi alkuviikolla Bahrainissa ensin Ferrarin ja seuraavana päivänä Alfa Romeon F1-autoa.

Italialaissivusto Tuttomotoriweb kysyi Ferrarin entiseltä tallipäälliköltä Cesare Fioriolta, uskooko hän Mick Schumacherin nousevan Ferrarin seuraavaksi kisakuskiksi, Charles Leclercin vierelle.

– En oikein usko siihen. F2-sarjassa hän ajaa hyvin kilpailukykyisellä Prema-tallin autolla, mutta sijoittui ensimmäisessä kisassa vasta kahdeksanneksi ja toisessa kuudenneksi, vaikka lähti paalulta, kun lähtöjärjestys käännettiin.

– Testeissä hän ajoi Ferrarilla toiseksi nopeimman ajan, mutta siinä vaiheessa kukaan muu ei kunnolla hyökännyt, ja Max Verstappen oli Schumacheria nopeampi, vaikka ajoi kaksi pykälää kovemmilla renkailla. Mitä olen tähän mennessä nähnyt, niin mielestäni Mick Schumacher ei näytä kovin kilpailukykyiseltä, Fiorio laukoi.

Fiorio sanoo, ettei yllättynyt Leclercin vahvasta aloituksesta Ferrarin ratissa.

– Rehellisesti sanottuna odotin sitä. Seurasin Leclerciä hyvin tarkasti jo viime vuonna ja huomasin, että neljän tai viiden kilpailun jälkeen hän alkoi dominoida tallin sisällä ja tuoda loistavia tuloksia. Kun hän sitten saapui Ferrarille, uskoin heti, että hänestä tulee iso ongelma Vettelille, joka tekee virheitä paineen alla.

Jos Fiorio olisi vielä tallipäällikkönä, hän antaisi kauden tässä vaiheessa Vettelin ja Leclercin vielä kilpailla vapaasti toisiaan vastaan.

– Pitkällä tähtäimellä Ferrarin täytyy kuitenkin keskittyä Leclerciin, jolla on kaikki tarvittavat tekniset ja kilpailulliset taidot.

Fiorio oli 1970- ja 80-luvulla pitkään Lancian rallitallin pomo aikana, jolloin tallin autoilla ajoivat myös monet suomalaiskuljettajat.

Toukokuussa 80 vuotta täyttävä Fiorio johti Ferrarin F1-tallia vuosina 1989–1991. Myöhemmin hän oli mukana myös Ligierin, Fortin ja Minardin F1-projekteissa.

Tuoreimmat osastosta